Két lány, egy Macbook

2012.12.11. 12:58

A hétfői diáktüntetésen készült egyik fotón két lány látható, akik egy oszlop tövében kuporogva bámulják egy laptop képernyőjét. A Tumblren publikált képre számos komment érkezett, vagy felrobbant a szociális demagógia kézigránátja – nézőpont kérdése. A baloldali lány kötött kardigánjának árától a méregdrága Macbookokra adott diákkedvezményig minden szóba került, majd kijegecesedett a közbölcsesség: akinek ennyi pénze van, az ne tandíjmentes képzésre menjen, hanem.

Csak a fotóalanyok közismeretlensége akadályozta meg, hogy megismétlődjön a Magyar Szocialista Párt 2003-as fiaskója, a méltán híres Tormásvirsli-Gate. A tömeges életmód-tanácsadás mellett több, a képet mémmé változtató népköltés is született. Ezek közül néhány az alapfokú felhasználók készségein viccelődik, mások a kommentekre reagálnak.

A történet tanulsága: aki hiteles diáktüntetőnek akar látszani, jobban teszi, ha lyukas lódenkabáttal, vastagkeretes – de nem hipszter! – szemüveggel és százdolláros laptoppal próbál érvényesülni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét