Ami még Aczél Györgynek is sok lenne

2013.01.17. 15:48 Módosítva: 2013.01.17. 15:48

Megrázó erejű leletet vetett ki magából az internet, de ezen nincs mit csodálkozni: ez lesz abból, ha összecsap az 1973-as keltezésű alanyijog-fetisizmus és a modern technológia. Vörös Gábor, az Ossian és a Fahrenheit egykori bőgőse úgy gondolta, hogy neki jár egy ingyenjegy a februári Slash-koncertre; neki ugyan nincs pénze a belépőre, de az nem is baj, elvégre nyilván természetes lenne, ha ő, illetve vidéki klubtulajdonos barátja és családja ezt ingyen megkapná.

A Lángoló Gitárok blogon már megírtuk, hogy Vörös facebookos kirohanása miért nonszensz, de a screenshottal megörökített bejegyzés önmagában is izgalmas olvasmány. Van itt minden, kezdve a szervezők mocskos kapitalista tempójával (akik nem restellnek profitot termelni a koncerttel), folytatva a beáramló kultúrmocsok munkahelyromboló hatásával (elvégre a Slash-buli árából rengeteg magyar koncertet lehetne szervezni), befejezve a hevimetálba oltott cserediák-koncepcióval (oké, hozzanak ide külföldi zenészeket, de akkor a magyarokat is vigyék külföldre). A szocializmusban ugyan nem voltak metálfanzinok, de ezek után könnyű elképzelni, hogy az milyen lett volna.

A magyar internetezők szerencsére megértők, tiszteletben tartják Vörös szakmai múltját, elismerik érdemeit, acélszívük majd' megszakad, és kezüket-lábukat törik, hogy jegyet szerezzenek neki a Slash-koncertre. A Facebookon már megalakult az Egymillióan Vörös Gábor Slash-jegyéért csoport, aminek ebben a pillanatban 796 rajongója van, Slash közleményben háborodott föl, amiért ő sem kap ingyenjegyet a Los Angeles-i Ossian koncertre, és a photoshoppolt alkotások is szépen szaporodnak. Metál az ész!