A pápán nem fog az internet?

2013.02.11. 17:41

A Szentatya lemondása pompás téma lenne a mémgyárosoknak, de XVI. Benedek visszavonulása egyelőre csak keveseket ihletett meg. A jelenség azért furcsa, mert míg egy két kattintással súlyemelővé fotosoppolható Beyonce atombombaként mozgatja meg a felhasználók kreativitását, egy pápalemondáshoz hasonló eseményre viszont több évszázadot kell várni. Ehhez képest meglepő, hogy milyen kevés alkotás született eddig a témában (pedig nem is olyan régen éppen a pápa Twitter-profilja szült vicces mémet).

Némi vigaszt nyújthat, hogy a legszínvonalasabb alkotás, bár kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk. A Parlament elé kifeszített transzparens, ami az éhségmenetre reagált, délutánra már Orbán Viktort, az új pápát köszöntötte.

Nincs kétségünk afelől, hogy hamarosan beindul a nagyüzemi termelés: ha ön pápamémet észlel, bátran küldje el nekünk, esetleg ha kedve van, ragadjon egeret és billentyűzetet, és saját belátása szerint helyezze új kontextusba XVI. Benedek – február végétől Herr Ratzinger – életét és munkásságát.