Rokkant kismalac az internet új sztárja

2013.02.20. 14:06

Amikor már azt hittük, az internet népének cukiságmániája kizárólag a macskák iránti feltétel nélküli rajongásban testesül meg, új kisállatsztár született a neten. Chris P. Bacon, a kismalac (a név szóvicc, a Chris P. kiejtése ugyanaz, mint az angol crispy, vagyis ropogós szóé) januárban született valahol Floridában, szomorú testi fogyatékossággal, hátsó lábak nélkül. A gazdája bevitte egy állatkórházba elaltatni, de ott az állatorvos, bizonyos dr. Len Lucero szíve megesett rajta, magához vette a bébimalacot, műlábhelyettesítő kerekeket fabrikált neki a mozgása megkönnyítésére az Amerikában népszerű, Lego-szerű, de annál bonyolultabb, K'nex építőjátékból.

Lucero január végén tette fel az első videót a YouTube-ra az akkor kéthetes malacról, ami rövid lappangási idő után hirtelen vírusként kezdett terjedni a neten, és a nézettségi mutatója mostanra a 800 ezret is átlépte.

Baconnek hamarosan több tízezres rajongótábora született Facebookon, és a Twitteren is lett hivatalos csatornája, ezres nagyságrendű követővel. Február közepén az online celebbé lett kismalac először a brit sajtót hódította meg (írt róla a Daily Telegraph, a London Evening Standard, és brit Metro), majd hamarosan szülőföldjére, Amerikába is visszaért a híre, foglalkozott vele a Fox tévé, a Good Morning America, és a New York Daily News, míg végül a Reuters hírügynökség is megírta Chris. P. Bacon sztoriját, világszerte ismertté téve a lábatlan malacot.

Az állatorvos szerint a lábaitól eltekintve a malac teljesen egészséges, így 10-15 évig simán elélhet, élvezve az online sztárság minden áldását és átkát.