Miniszteren ennyit rég nevettünk

2013.03.01. 10:57

„Ha én egyszer kinyitom a számat! Ha én egyszer elkezdek beszélni” – ha visszagondolok Matolcsy György ténykedésére, folyton ez a nagy sikerű kabaréjelenet jut eszembe. Talán nem véletlenül: a miniszter hónapról hónapra szolgált valamilyen könnyen kifigurázható, esetleg már önmagában is röhejes kijelentéssel.

Az internetet hamar elborították a Matolcsy szemtengely-ferdülésére rájátszó mémek, de kifinomultabb poénok is akadtak szép számmal. Korábban a simplicity (egyszerűség), valamint „láthatatlan siker” szöveg volt az, amely megnyerte a mémgyárosok tetszését, de később sem kellett panaszkodnunk, elmélázhattunk a piros fenékpöttyök értelmén (amelyekről kiderült, hogy barna foltok), sőt a miniszter igazi tündérmesébe ringatott minket, ráadásul angolul. A legszebb matolcsys mémművészeti alkotásokat galériába gyűjtöttük.

A Mémeskút előrejelzése szerint nem kell attól tartanunk, hogy Matolcsy pozícióváltásával elapadna a magyar internet egyik legjelentősebb mémforrása: minden valószínűség szerint jegybankelnökként sem szabadulunk majd unortodox humorától.

Látott még mémet a témában? Küldje el nekünk!