Kitört a Mishapokalipszis

2013.04.04. 08:09

Az idei bolondok napja egyik legviccesebb online jelensége volt a Tumblr mikroblogról kiindult, majd azóta az egész neten dühöngő Mishapocalypse projekt. Az eredetileg pár tumblrező blogger által elindított vicc lényege az volt, hogy az Odaát című misztikus scifi tévésorozat egyik sztárja, az arkangyal Castielt alakító Misha Collins amerikai színész vegye át az uralmat egy napra az interneten. A Tumblren, majd a Twitteren és Facebookon is százasával változtatták az emberek a felhasználói nevüket Mishára, a profilképüket pedig a színészről a 20019-es Comic Conon készült fotóra, amit a színész később úgy jellemzett, hogy úgy néz ki rajta, mint egy perverz pszichopata.

A mém ezután teljesen elszabadult, és a Misha-arc gyakorlatilag a világ összes ismertebb képes mémjénél tett legalább egy látogatást, variációk százait hagyva maga mögött. A lelkes Misha-rajongók a Wikipediát is betámadták, ahol az adminisztrátorok eddig hat alkalommal törölték a Michapocalypse szócikket.

A színész a Twitter-csatornáján reagált a jelenségre (közel 800 ezer követője van itt), ahol azzal viccelődött, hogy a Mishapocalypse sokkal rosszabb, mint a szerepe szerint az Odaátban már többször megtapasztalt sima apokalipszis, és hogy már feliratkozott plasztikai műtétre, hogy ne kelljen a tükörben is azt az arcot látnia, amit az interneten mindenhol. Később egy fotót is kitett a Twitterre erról, hogy hogyan fog kinézni az arcátültetés után.  • Vennék
  • Hírek