Szereztem két grammot ötezerért

2013.04.28. 16:07

Nathan Fielder, kanadai humorista gonosz tréfáján röhög két napja a fél internet: a Comedy Central amerikai kiadásán saját műsort futtató komikus Twitteren arra bíztatja a rajongóit, hogy a saját szüleiket húzzák csőbe, hitessék el velük hogy drogoznak, majd a reakciót tegyék közzé az interneten. Fielder átverésének a forgatókönyve a következő: az ember küld egy sms-t valamelyik szülőjének azzal a szöveggel hogy "got 2 grams for $40" (kb. "szereztem két grammot ötezerért), aztán gyorsan utána egy másikat, miszerint bocs, az előző üzenet rossz helyre ment, felejtse el, ami benne volt.

Anyu/apu természetesen azt fogja hinni hogy marihuánáról vagy valamilyen más drogról van szó (vagy ha egyáltalán nem érti, az külön humorforrás), esetleg azt is, hogy a csemetéje felcsapott drogdílernek - és vérmérsékletének megfelelően válaszol. Itt meg lehet próbálni kimagyarázni magunkat valamilyen átlátszó dumával, de a lényeg, hogy az erről készített képet aztán közkinccsé lehet tenni, hogy mások is szórakozzanak rajta.

Fieldernek nem ez az első, félrement, kínos tartalmú sms-re építő átverése (próbálkozott már az egyszerű "segítség!" tartalmúemaillel, és az olcsó óvszerek minőségét firtató kérdéssel is hasonló stílusban), de valamiért ez a poén kapott szárnyra az interneten. Miután Jimmy Kimmel, amerikai tévés showman is megemlékezett róla, és a Comedy Central is kitette a saját hivatalos blogjára (ahol egy nap alatt 220 ezer kommentet kapott) a poén meghódította a közösségi oldalakat is, és most boldog-boldogtalan a drogos sms-sel szivatja a gyanútlan felmenőit.

Nagyon szépen kérjük, a családi béke érdekében ön ne próbálja ki ugyanezt a saját szülein, viszont közepes angoltudással felvértezve jókat szórakozhat a galériánkban összegyűjtött reakciókon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!