Páncélos tengerimalac a net új sztárja

2013.06.20. 13:08

Egy tengerimalacra szabott, kézzel készített acélpikkelyekből álló teljes testpáncél és a hozzá tartozó sisak lett pár nap alatt az Ebay aukciósház legforróbb árverési tárgya, a licit a cikk írásakor 22 ezer dollárnál (közel ötmillió forint) jár, és még emelkedhet, hiszen az aukció csak pénteken este ér véget.

A páncélt több heti munkával barkácsolta össze egy virginiai fiatalember, és 5 dollárért tette fel az Ebayre, miután a tengerimalaca, akinek készítette, elpusztult (a kényelmetlen páncélnak nem volt köze a halálához, a Lucky nevű kisállatnak gyomordaganata volt).

A bizarr aukciót a Reddit közössége kapta fel, és miután híre ment, hogy a páncél árát egy helyi állatmenhelynek ajánlja fel Lucky gazdája, hamar pár száz dolláros magasságba szökött a licit. Ez már elég volt ahhoz, hogy kis színes hírként foglalkozzon vele a Huffington Post és a Time magazin, majd egy rövid riportban a CNN is – itt kiderült, hogy Lucky utálta a páncélt, és összesen egyszer volt rajta, hogy a gazdi fotókat készíthessen róla. Innentől aztán nem volt megállás, a CNN-es bejátszás adásba kerülésekor még ezer dollár alatt járó licit elszabadult, és hamarosan a tízezres nagyságrendbe került.

Lucky's armor on CNN

Ezzel párhuzamosan az internet népe is felkapta a témát, és megszülettek az első Lucky-mémek: a páncélos tengerimalac rettenthetetlen hősként jelenik meg fantasy filmek jeleneteiben, és vidáman jetskizik.  • Vennék
  • Hírek