Ásó, kapa, Közgép

2013.07.31. 16:42

Tegnap megírtuk, hogy férjhez megy Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya. Az esemény önmagában is hírértékű lett volna – és kiváló táptalaja a mémeknek –, de Orbán Viktor ezt egy, a Blikknek adott, azon nyomban élő klasszikussá vált interjúval súlyosbította.

Az első vicces képek és animgifek a menyasszony és a vőlegény közös fotóját remixelték, ebből három is van a galériánkban. Két megfejtés érkezett a Macska-jaj című Kusturica-filmből; nem meglepő módon mindkettő az esküvői jelenet egyik jellegzetes pillanatát kapta el.

„A mi felcsúti portánk ehhez kicsi lenne” – mondta Orbán Viktor a Blikknek annak kapcsán, hogy miért a vőlegény családjának birtokán tartják az esküvőt. A vőlegény, Tiborcz István apjának földje valaha grófi birtok volt, azóta lovardát, panziót, medencét és szaunát is építettek rá. Az egyik képsorozat azon élcelődik, hogy Orbán ezt a létesítményt tanyaként emlegeti.

A tanyán azonban az a helyi cigányzenekar is kibontakozhat, akiknek a jelenlétéhez a miniszterelnök ragaszkodott - nem mintha ezt a Közgép Nagyszínpadon nem tehetnék meg. Erre azonban nem lesz szükség, Orbán mindenkit megnyugtatott, hogy a fiatalok a tanya másik végében a saját zenéjükre szórakozhatnak.