Drogban pácolt fánkok, szörnyű szóviccek

2013.10.02. 10:46

Véget ért a Breaking Bad, ráadásul az elmúlt évek egyik legjobb sorozatzáró epizódjával. A droggyárossá vált rákos kémiatanár és a rafkós fiatal díler sztorija nemcsak sorozattörténelmet írt, hanem rengeteg vicces képet is eredményezett. Az ötéves adásidő alatt a Breaking Badnek bőségesen volt ideje mémmé válni: készültek belőle humoros rajzok, sajátos termékek, illetve külön webképregény is.

A legjobb remixek:

  • A Breaking Bath fürdősó ésa kék cukorkával borított fánk. Ez utóbbi létező termék, Breaking Bad Blue Sky néven forgalmazza egy albuquerque-i kávézó, a Rebel Donut.
  • Az agybomlasztó „Dad, stop mething around” szóvicc.
  • A sírásra kényszerítő szóvicc a pékségben, miszerint Breaking Bread. (Ennek a poénnak van egy másik verziója is, a kenyértörő Jézussal a háttérben.)
  • A szuperhőssé nemesülő főszereplők: Walter és Jesse, mint Batman és Robin, vagy a Fantasztikus Négyesbe oltott szereplőgárda. Az is kiderült, hogy Bryan Cranston piszok jó Tony Montana lenne.
  • Az amerikai oktatási és szociális rendszert kritizáló darabok. Ilyen az „A Breaking Bad tanulsága: több pénzt a tanároknak”, illetve a Breaking Bad kanadai verziója; ez utóbbiban Walter White megkapta volna a megfelelő egészségügyi ellátást, és véget is érhetett volna a sorozat. (Ez régi tüske, az amerikaiak igencsak irigylik Kanadát, ahol színvonalas és olcsó az egészségügyi ellátás.)

A Breaking Bad webképregény a Garfieldhoz hasonló rövid képsorokkal dolgozik, de az MS Painttel megrajzolt ultraprimitív anyagokon csak azok fognak jól szórakozni, akik ismerik a Breaking Bad-epizódok történetet. A mikrosztorik csattanója ugyanis általában egy, a sorozatban elhangzott jelenetre épül, így ha azt nem ismerjük, nem érthetjük a viccet sem. És amíg nem láttuk a sorozatot, nem is érdemes megnézni, mert erősen spoileres.