Leállt a kormány, röhög az internet

2013.10.02. 17:01

Október elsejével részlegesen leállt az amerikai államigazgatás, miután a republikánusok és a demokraták nem tudtak megegyezni a költségvetésről. Előbbiek azzal zsarolják utóbbiakat, hogy csak akkor támogatják a büdzsét és az adósságplafon emelését, ha cserébe elhalasztják az Obamacare néven ismert egészségügyi reform bevezetését; utóbbiak nem engednek, így patthelyzet alakult ki. Bár a szituáció elég bonyolult, az internet népe a szokásos egyszerűsítéssel a következő három állításra korlátozta a kialakult krízis okait:

  • Obama, a kormány, és a demokraták seggfejek
  • A republikánusok seggfejek
  • Minden politikus seggfej
Az internetet pillanatok alatt elözönlő mémek persze nem csak az okok keresésével és a politikusok gyalázásával foglalkoznak, de roppant vicces gondolatkísérletekkel is eljátszanak, miszerint most aztán ellepik az országot a mexikói bevándorlók, Nicholas Cage a Nemzet aranya-filmek hőseként nyugodtan ellophatja a Függetlenségi nyilatkozatot, viszont bajban leszünk, ha jönnek a gonosz ufók, mert az elnök a kormányzati leállás miatt nyilván nem fog úgy szembeszállni velük, mint Bill Pullman tette a Függetlenség napjában. Akad olyan mémgyáros is, aki kifejezetten örül a leállásnak, és az NSA-botrányra célozva azt mondja, most végre nem lesz, aki kémkedjen utána. Twitterer a "no budget, no pants" kezdeményezés kapott szárnyra, aminek lényege, hogy a politikusok kavarása elleni tüntetésként mindenki nadrág nélkül menjen munkába.

Az államigazgatási leállás vicces oldalát nem csak az online tréfamesterek aknázzák ki, de a profi humoristák is, Jon Stewart a Comedy Central híradójában például azonnal klasszikussá vált beszólással ekézte a republikánusokat a helyzet miatt: ha Obama a világ legmegátalkodottabb, eszetlenül viselkedő, vallási fanatikus diktatúrájának vezetőivel, az iráni kormánnyal megállapodásra tud jutni, az amerikai republikánus szenátorokkal viszont nem, el kéne gondolkodni, hogy talán nem az elnökben van a hiba.

Jon Stewart Shreds GOP Over Obamacare: 'Utter Insanity,' 'It's a F*cking Law!'


  • Hírek
  • Hírek