Hát ezért a macska az internet szent állata

2013.11.05. 10:50

Az internet olyan, mint az ősi Egyiptom, falakra írogatunk és bálványozzuk a macskákat – szól a bölcs facebookos mondás, amit most azzal egészítenénk ki, hogy a vallásos imádat mellett az internet népe azért szeret hülyét is csinálni a házikedvencekből. Ezt tükrözi legalábbis a Cats Wearing Tights mém, ami pár nap alatt egy unaloműzésből készült mikroblogból százezres rajongótáborral bíró jelenséggé vált. És még csak most kezd igazán beindulni, ahogy a mém az online undergroundból lassan a nagyobb portálok látókörébe is bekerül, már írt róla a Huffington Post és a brit Metro is.

A vicc képlete halálosan egyszerű, legalábbis annak tűnhet olyanok számára, akiknek még sosem volt macskájuk. 1. Végy egy macskát. 2. Adj rá harisnyanadrágot. 3. Helyezd olyan pózba, hogy a harisnyától úgy tűnjön, mintha abszurd módon hosszú lábai lennének. 4. Igazán profik itt bevethetnek még cipőt, alsógatyát, szoknyát, vagy egyéb kiegészítőket. 5. Fényképezd le, és oszd meg a közösséggel.

A mém ősforrása egy svéd blogger, Katja Wulff Tumblr-oldala, eredeti főszereplője pedig Katja sziámi macskája, a 16 éves Gucci. Ez az életkor egy macskánál már igencsak nyugdíjasnak számít, ami sokat megmagyaráz abból, hogyan tudta a gazdi különösebb sérülések nélkül felöltöztetni és a megfelelő pózokba vágni, majd azokban le is fotózni a cicát. Az alapötlet, hogy a házikedvencünket öltöztessük fel hülyén, nem új találmány a mémvilágban, idén év elején a Távol-Keleten hódított a kutyákra adott harisnyák trendje, talán még bizarrabb képekkel.