Brian Griffint gyászolja az internet népe

2013.11.28. 12:10

Négy napja ment le az amerikai Fox tévécsatornán a Family Guy rajzfilmsorozat 12. évadának hatodik, Brian élete címet viselő epizódja. Ez pedig éppen elég idő ahhoz, hogy bárki, aki ezalatt akár csak öt percet internet előtt ült, megtudja: a sztori arról szól, hogy a rajzfilm egyik legnagyobb rajongótáborral bíró karaktere, Brian, a beszélő kutya meghal. Bár egy olyan abszurd sorozatban, mint a Family Guy, ez nem feltétlenül jelent végleges távozást a történetből (a nagy konkurens South Park például direkt viccet csinál abból, hogy az egyik szereplő, Kenny minden egyes epizódban meghal), a készítők bejelentették: a kutya halála végleges és megmásíthatatlan. A rajongók reakciója elsöprő volt.

A Facebookon pár nap alatt 770 ezren, a change.org onlinepetíció-oldalon több mint 100 ezren csatlakoztak eddig ahhoz a mozgalomhoz, ami Brian visszahozását követeli tévécsatornától, és Seth MacFarlane-től, a sorozat atyjától. A sorozat nézettsége egyébként éppen csak túllépte a 4 milliót a legutóbbi epizódoknál. Legutóbb a harmadik évadban produkált ilyen alacsony számokat a Family Guy, akkor el is kaszálták a sorozatot, és csak négy év múlva folytatták.

Természetesen az internet népe mémek formájában is megsiratta kedvenc szereplőjét, a poén legtöbbször arra fut ki, hogy miért nem egy másik szereplő, Meg halt meg inkább, akit úgysem szeret senki. Az ilyenkor elmaradhatatlan Hitler-reakcióvideó is gyorsan elkészült. Különösen elvetemült trollok azzal szították tovább a kedélyeket, hogy a briansannouncement.com (Brian bejelentése) címen weboldalt indítottak a Fox nevében, egy visszaszámlálóval, ami azt mutatta, hogy tíz nap múlva valami nagy újdonságot fog megosztani a tévécsatorna a rajongókkal a kutyáról. Az oldalt azóta eltávolították.

Hogy a sorozat nézettségét mennyire fogja felrázni az akció, egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy a legjobban azok az élelmes vállalkozók jártak, akik a hír kipattanása utáni órákban már elkezdték árulni a neten a Nyugodj békében Brian, és Hozzátok vissza Briant feliratú pólókat és ajándéktárgyakat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport