Mém lett a Magyar Krónika. Megírom.

2014.01.06. 16:54

Pedig olyan álmosítóan indult a nap. Az LMP leigazolta Fabricius Gábort kreatív menedzsernek; Leonardo DiCaprio új filmje megdöntötte a káromkodás világrekordját (de tényleg, 180 perc alatt 506-szor használják a fuck szót; az percenként 2,81!); a Váci utca térkövezése párját ritkítóan ocsmány lett. Tényleg semmi különös.

És ekkor jön egy hír, hogy Orbán Viktor újságot fog írni, mégpedig a centrális politikai erőtér új lapját, a mobilfotókat az albumszerű megjelenítéssel kombináló Magyar Krónikát, és tizenötmillió magyar egyszerre köpi az asztalra a kukoricapelyhet.

A közpénzből finanszírozott Magyar Krónika létezéséről a Cink írt először. A Krónikából még egy lap sem készült el, csak a szerzőknek szánt felhasználói kézikönyv és a meghívott szerzők listája nyilvános, de már ez is kultúrateremtő értékkel bír: ezeket a mondatokat igazából zászlóra kéne varrni, de amíg az elkészül, addig is feliratozni lehet velük két terabájtnyi animgifet.

A lelkes gifgyártóknak láthatóan a "megírom" szó tetszett a legjobban a jelszavasítható idézetek közül, de a folyamatosan frissülő fiatal mikroblog, a Magyar Krónika nemhivatalos tumblre valószínűleg négyoldalasnál jóval hosszabb lesz a nap végére.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla