Szegény Leo, megint nem kapott Oscart

2014.03.06. 09:22

Miután öt elbukott jelölés után Leonardo DiCaprio idén újra Arany Glóbuszt nyert A Wall Street farkasáért, az egész internet azért drukkolt, hogy a színész végre besöpörjön egy Oscar-díjat is. Ez megint nem jött össze: a negyedik Oscar-jelöléséből sem lett díj, idén Matthew McConaughey örülhetett az elismerésnek (tegyük hozzá, teljesen jogosan).

Az internet népe ezt nem hagyhatta annyiban, a gála óta özönlenek a mémvariációk Leo+Oscar témában. DiCaprio maga is magas labdát adott a népművészeknek azzal, ahogyan reagált a díj bejelentésére, de több más remek párhuzam is felbukkan a képeken. Találó például a Disney-féle Jégvarázs – véletlenül szintén Oscart nyert – betétdalának egyik sora (Conceal, don't feel, don't let them know – kb. rejtsd el, ne érezz semmit, ne engedd, hogy más megtudja), vagy az, amikor a Trópusi vihar című filmben Robert Downey Jr. karaktere elmagyarázza az Oscar-nyerés titkát: sose szabad fullba nyomni a kretént.

Külön almémmé fejlődött ki Bad Luck Leo, vagyis Peches Leo figurája, aki minden filmjében elképesztő balszerencsével jár: ingyen jegyet szerez a Titanicra, aztán megfullad; végre újra találkozhat a gyerekeivel, de kiderül, hogy álmodik; megtalálja az elmegyógyintézet elveszett páciensét, de kiderül, hogy az ő maga; Oscarra jelölik, de csak egy rakás mémet kap.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!