Vágási Feri kiszállna az internetből

2014.03.10. 15:44

Alig egy napja, hogy a Szomszédok Forever Facebook-csoportnak üzenetet küldött Nemcsák Károly, a Szomszédok Vágási Ferije. Nemcsák arra kérte az 5858 követővel bíró oldal szerkesztőit, hogy az ő képeihez próbáljanak meg ízléses feliratokat választani, ne olyanokat, amik a nemzetközi krízisekhez vagy a hazai választási kampányhoz kapcsolódnak.

Nemcsák valószínűleg ezekre a képekre gondolhatott:

Vagy egy másikra, ki tudja, annyi van belőlük az interneten. Úgyhogy ezt nyilatkozta:

Részlet Nemcsák nyilatkozatából.
Részlet Nemcsák nyilatkozatából.

Bővebben:

A József Attila Színház kommunikációs vezetőjeként szeretném kérni, amennyiben lehetséges: a Nemcsák Károly színház igazgatót ábrázoló képekhez a jó ízlés határain belül lévő feliratok kerüljenek. A politikai tartalmú feliratokat pedig, ha kérhetjük, mellőzzétek. Se a hazai választási kampánynak, se a nemzetközi kríziseknek nem kíván ily módon Nemcsák Károly, még Vágási Feri szerepképként sem részese lenni.

– írta Nemcsák.

Streisand szelleme messze kerüljön

Az igazgató kérését remélhetőleg tiszteletben tartják, és nem következik be a Streisand-effektus. Ez egy viszonylag friss, 2003-ban bejegyzett jelenség, ami Barbara Streisandról kapta a nevét. Streisand 2003-ban minden erejét megfeszítve próbálta elérni, hogy a róla megjelenő információkat, képeket és híreket elrejtse, eltüntesse vagy cenzúrázza.

Hogy ezzel mit ért el? Azt, hogy a nagy felhajtás miatt Barbara Streisand lett A Téma: hihetetlen mértékben megnőtt a vele foglalkozók, a róla megjelenő cikkek és weboldalak száma. Minél jobban próbálta ezt elfojtani, annál nagyobb ellenállásba ütközött, és persze az eltüntetni kívánt képek szédítő gyorsasággal terjedtek.

Erről Beyoncé is tudna jókat mesélni.