Vágási Feri kiszállna az internetből

2014.03.10. 15:44

Alig egy napja, hogy a Szomszédok Forever Facebook-csoportnak üzenetet küldött Nemcsák Károly, a Szomszédok Vágási Ferije. Nemcsák arra kérte az 5858 követővel bíró oldal szerkesztőit, hogy az ő képeihez próbáljanak meg ízléses feliratokat választani, ne olyanokat, amik a nemzetközi krízisekhez vagy a hazai választási kampányhoz kapcsolódnak.

Nemcsák valószínűleg ezekre a képekre gondolhatott:

Vagy egy másikra, ki tudja, annyi van belőlük az interneten. Úgyhogy ezt nyilatkozta:

Részlet Nemcsák nyilatkozatából.
Részlet Nemcsák nyilatkozatából.

Bővebben:

A József Attila Színház kommunikációs vezetőjeként szeretném kérni, amennyiben lehetséges: a Nemcsák Károly színház igazgatót ábrázoló képekhez a jó ízlés határain belül lévő feliratok kerüljenek. A politikai tartalmú feliratokat pedig, ha kérhetjük, mellőzzétek. Se a hazai választási kampánynak, se a nemzetközi kríziseknek nem kíván ily módon Nemcsák Károly, még Vágási Feri szerepképként sem részese lenni.

– írta Nemcsák.

Streisand szelleme messze kerüljön

Az igazgató kérését remélhetőleg tiszteletben tartják, és nem következik be a Streisand-effektus. Ez egy viszonylag friss, 2003-ban bejegyzett jelenség, ami Barbara Streisandról kapta a nevét. Streisand 2003-ban minden erejét megfeszítve próbálta elérni, hogy a róla megjelenő információkat, képeket és híreket elrejtse, eltüntesse vagy cenzúrázza.

Hogy ezzel mit ért el? Azt, hogy a nagy felhajtás miatt Barbara Streisand lett A Téma: hihetetlen mértékben megnőtt a vele foglalkozók, a róla megjelenő cikkek és weboldalak száma. Minél jobban próbálta ezt elfojtani, annál nagyobb ellenállásba ütközött, és persze az eltüntetni kívánt képek szédítő gyorsasággal terjedtek.

Erről Beyoncé is tudna jókat mesélni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!