A csodafiú Robin és a mexikói Mátrix

2014.06.20. 09:52

A focivébé apropóján már eddig is született egy csomó vicces kép – volt közöttük videojátékos, borzasztó szóvicces és filmplakátremixes egyaránt. A mémvilág legnagyobb kedvencei viszont mégsem ők, hanem a holland csapatkapitány és a mexikói kapus.

A hollandok a spanyolok ellen játszottak, amikor a csapatkapitány, Robin Van Persie a 44. percben, még az első félidő előtt egyenlítő gólt szerzett egy elképesztő fejessel. A hollandok végül 5-1-re verték a spanyolokat.

01a.gif
Fotó: Knowyourmeme.com

Van Persie vetődése annyira megihlette az internetezőket, hogy a persieing mostanra önálló jelenséggé nőtte ki magát; ez a Van Persie vetődését imitáló planking, ennek a kettőnek az összefonódásából született a hülye ige is. A fotosoppolók ennél jobb újraértelmezéseket is kitaláltak: Van Persie-ből készült szuper- és mesehősös, illetve pankrátoros verzió is.

A másik felkapott sztár Guillermo Ochoa, a mexikóiak kapusa lett. Június 17-én a brazilok ellen játszottak. A 28 éves Ochoa káprázatos teljesítményt nyújtott: legalább hat helyzetben védett ki halálbiztosnak tűnő gólokat.

Összefoglaló, dramatizált változatban:

Fred, a brazilok csatára elismerően beszélt a mexikói kapusról, aki szerinte legalább négyszer tett csodát. Az internetezők még ennél is többször: Ochoát beleálmodták a Rio de Janeiró-i Megváltó szobrába, a Mátrixba, egy befalazott kapuba és az obligát szupermenruhába is.

Miguel Herrera mexikói szakvezető a meccs hősének nevezte a mexikói kapust, aki pontosan ugyanazt a védést mutatta be Neymar fejesénél, amit Gordon Banks 1970-ben Pelé ellen, azt pedig minden idők legnagyobb védésének is megválasztották.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?