A csodafiú Robin és a mexikói Mátrix

2014.06.20. 09:52

A focivébé apropóján már eddig is született egy csomó vicces kép – volt közöttük videojátékos, borzasztó szóvicces és filmplakátremixes egyaránt. A mémvilág legnagyobb kedvencei viszont mégsem ők, hanem a holland csapatkapitány és a mexikói kapus.

A hollandok a spanyolok ellen játszottak, amikor a csapatkapitány, Robin Van Persie a 44. percben, még az első félidő előtt egyenlítő gólt szerzett egy elképesztő fejessel. A hollandok végül 5-1-re verték a spanyolokat.

01a.gif
Fotó: Knowyourmeme.com

Van Persie vetődése annyira megihlette az internetezőket, hogy a persieing mostanra önálló jelenséggé nőtte ki magát; ez a Van Persie vetődését imitáló planking, ennek a kettőnek az összefonódásából született a hülye ige is. A fotosoppolók ennél jobb újraértelmezéseket is kitaláltak: Van Persie-ből készült szuper- és mesehősös, illetve pankrátoros verzió is.

A másik felkapott sztár Guillermo Ochoa, a mexikóiak kapusa lett. Június 17-én a brazilok ellen játszottak. A 28 éves Ochoa káprázatos teljesítményt nyújtott: legalább hat helyzetben védett ki halálbiztosnak tűnő gólokat.

Összefoglaló, dramatizált változatban:

Fred, a brazilok csatára elismerően beszélt a mexikói kapusról, aki szerinte legalább négyszer tett csodát. Az internetezők még ennél is többször: Ochoát beleálmodták a Rio de Janeiró-i Megváltó szobrába, a Mátrixba, egy befalazott kapuba és az obligát szupermenruhába is.

Miguel Herrera mexikói szakvezető a meccs hősének nevezte a mexikói kapust, aki pontosan ugyanazt a védést mutatta be Neymar fejesénél, amit Gordon Banks 1970-ben Pelé ellen, azt pedig minden idők legnagyobb védésének is megválasztották.