Vicctelenített vígjátékokon röhög az internet

2014.08.07. 10:45

Új divat terjed a YouTube-on, amit egy Tunglebrek nevű júzer indított el július legvégén: népszerű vígjátéksorozatok epizódjaiból vágják ki az összes, akár csak egy kicsit is vicces részt, hogy a végén csak a sztori váza maradjon meg. Mivel a tévés szitkomokat többnyire élő közönség előtt veszik fel, akiknek a nevetése a történet szerves része (a színészek megvárják a párbeszédekben, míg elül a röhögés), könnyű eldönteni, mit kell kivágni, és mi maradhat - amin nevet a közönség, az ugrik.

Az eredmény pont olyan abszurd, mint a pár hónapja futott másik hasonló mémnél, amikor egyszerűen kínos csenddel helyettesítették a közönség nevetését, vagy a Full House című klasszikus szitkom szomorúra vágott epizódjainál. A jellemzően huszonegynéhány perces sorozatepizódokból meghökkentően kevés, alig 2-3 perc marad a viccek nélkül, a sztoricsontvázak egészen bizarrá, a jópofa, szeretnivaló szereplők idegbeteg, ellenszenves gyökerekké válnak.

A Jóbarátok vicctelenített epizódjából így például az jön le, hogy a szereplők egytől egyig gyűlölik egymást, Rachel megzsarolja Phoebe-t, Monica megtámadja Joey barátnőjét (aki egyébként az összes szereplőt utálja), Ross szerepe pedig annyi, hogy néha véletlenszerűen ordít. De a többi sorozat sem járt jobban. Az internet népe persze megint levette a lényeget, a kommentek nagy része arról szól, hogy a Community (Balfékek) című, elég gyenge nézettségű sorozat rajongói gyűlölködnek a sokkal népszerűbb Big Bang Theory (Agymenők) ellen.

Kattintás után megmutatjuk a legjobban sikerült vicctelenített vígjátékokat.

Jóbarátok:

Seinfeld:

Big Bang Theory:

Community:

Office (amerikai változat):

Curb your enthusiasm (Félig üres):

Szeretünk, Raymond

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!