A hajlékony iPhone-on röhög az internet

2014.09.25. 15:00

Az új iPhone 6 Plus olyan nagy és olyan vékony, hogy ha az ember rossz zsebébe teszi, vagy jó zsebébe teszi, de rosszul ül le, esetleg két kézzel megfogja a készülék két szélét, és nekiáll erősen hajlítgatni, akkor bizony meghajlíthatja. Nem feltétlenül az Apple telefonjainak sajátossága ez, tulajdonképpen bármelyik, nagy kijelzővel szerelt telefonnal el lehet játszani, de hát azon csak jobban szórakoznak az emberek, amikor a techvilág legmegosztóbb cégének új termékével történik ilyesmi.

A bendgate, vagyis a meghajlásügy persze az internetes népművészeket is megihlette, egyre-másra jelennek meg a vicces, szemét vagy csak ironikus képek. Neo a Mátrixból is lecseréli a kanalat egy iPhone-ra, és Beckham is inkább a telefont csavarja a labda helyett (ééértik, Bend it like Beckham). Az átlagos viccesember mellett a nagy cégek sem hagyják ki a lehetőséget, a Kitkat csoki gyártója például rögtön biztosított mindenkit, hogy a csoki nem hajlik, hanem roppan, és egy hamburgerező is kitwittelte, hogy vigyázat, a zsebben hagyott burger bizony durván meghajlik.

Az LG is kapva kapott az alkalmon, hogy kicsit reklámozza a saját, eleve hajlított telefonját, az LG Flexet, de egy sörgyár is elismerte: a zsebben hagyott sörösdoboz bizony nem tartja meg az eredeti formáját. Magyarán egy csomó másik dologról is kiderült, hogy ha nem úgy használjuk, ahogy azt a tervező eleve kitalálta, akkor meghajlik.