Kérem, vigyázzanak, már többször kivertem

2014.10.09. 15:24
A #bellogate hülyeség, de népszerűbb, mint az ebola és a Crystal Castles együttvéve. Ne sirassák az emberiséget, vannak, akik már tervezik a menekülőutat a Marsra.

Szerda éjjel 10.47-kor a University College London (UCL) igazgatósága egy titokzatos emailt küldött az összes diáknak. Mind a 29 ezernek, akik a UCL-en tanul. Az üzenetben csak ennyi állt:

bello!

Senki nem tudta, hogy ez mit jelent, de a diákok azonnal reagáltak az emailre – ki így, ki úgy. Az elküldött leveleket mindenki láthatta, aki feliratkozott a levelezőlistára – ez összesen 29 ezer diák. Szerencsére nem mindenki válaszolt, de jó sokan voltak akik igen, természetesen a "válasz mindenkinek" opcióval, mert úgy az igazi a tréfa. Akik kimaradtak a mókából, később arra panaszkodtak, hogy hirtelen több mint 3000 emailt kaptak, és a levelek folyamatos töltögetésétől lemerült a telefonok akkumulátora is.

Innen már nem volt megállás. A telefonok lemerülhettek, a hülyeség mémmé vált, és tovább gyűrűzött a Twitterre: néhány órával a levél elküldése után már a #bellogate volt a legnépszerűbb témajelölő címke az oldalon. (A Top 10 aljára befért a frissen feloszlott Crystal Castles és az ebola is.)

A kormány a helyén van

A levelezőlistára később a diákokon túl is egyre több címzettet felírtak, beleértve több internetes pornóoldalt, randioldalt és a One Direction együttes hivatalos rajongói oldalát is. Néhány diák arra is rájött, hogy hamisíthat mailcímet, hogy úgy tűnjön, mintha a küldött üzenet közvetlenül az egyetemtől érkezett volna.

Eközben az igazgató megerősítette, hogy nem mond le. Valószínűleg tényleg nem mond le, és valószínűleg nem ő erősítette meg. De ki tudja már ezt követni?

Aztán a Központ igyekezett mindenkit megnyugtatni:

Tudomásunkra jutott, hogy az all-students@ucl.ac.uk emailcímet az elmúlt órákban támadások érték. Kérem, vegyék figyelembe, hogy a címet kizárólag belső használatra szánták, így korlátozzuk a tömeges e-mail-küldést. Ha nem kívánt levelezőlistákra iratkozott fel, ellenőrizze őket, mivel én is csak most fedeztem föl a Pornhubot, és azóta már többször kivertem.

Szóval nehéz ezt így. De mindegy is; amikor már az email sem hatott, a diákok az ablakokból üvöltözték, hogy belló; az egészet videóra vették, és feltöltötték a Youtube-ra.

Senki nem tudja, mikor és hogy lesz vége az egésznek, de már több ezer lánclevél, blogbejegyzés és videó született a témáról, még úgy is, hogy az egésznek semmi értelme. De ne keseredjenek el, mások is élnek a bolygón, akik szívesebben lennének a Marson.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM