Habony Árpádot a Holdon látták

2014.10.30. 11:36

Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó és úgy általában az ország egyik legbefolyásosabb embere tegnap egy Washingtonban készült fotóval bizonyította a Facebookon, hogy Amerikában tartózkodik. Ez azért fontos, mert a neve felmerült az Amerikából korrupciós ügyek miatt kitiltott magyar, kormányközeli személyek egyikeként – márpedig ha Washingtonban üldögél, a Wall Street Journal aznapi számával a kezében, akkor nem lehet kitiltva. Hasonló módszerekkel szokták a filmekben az emberrablók bizonyítani, hogy a túsz még életben van.

A kép már önmagában vicces, mert Habony egyébként állítólag nem tud angolul. Az alapanyag azonban már enélkül is elég magas labda volt az internet népének ahhoz, hogy mémet faragjon belőle, Habony és a Wall Street Journal feltűnik a Holdon, az afrikai dzsungelben, green screen előtt egy filmstúdióban, és persze Vida Ildikó NAV-elnök is beleolvas, jelezve, hogy ő sincs ám kitiltva.

Még az is lehet, hogy az egész sztoriból valaki megrendezi a népszerű vígjáték új részét, a Valami Amerika 3-at, az online népművészek már elkészítették a posztert is hozzá.