Simicska Lajos felpörgette a mémgyárat

2015.02.06. 16:28

Február 6-án délután fél egy körül szűkszavú közlemény jelent meg a Magyar Nemzet Online-on, amiben a lap vezetősége a Hír TV vezetőivel együtt bejelenti a lemondását "lelkiismeretei okokra" hivatkozva. A hír egy órán belül körbejárta a magyar online sajtót, néhány lapnak sikerült telefonon beszélni a laptulajdonos Simicska Lajossal, akit sokat az ország leggazdagabb és legbefolyásosabb emberének, és egészen a legutóbbi időkig Orbán Viktor első számú szövetségesének tartottak. Simicska olyan szavakkal küldte el melegebb éghajlatra a felmondott szerkesztőket, és személyesen a miniszterelnököt, amiket a médiában eddig leginkább egymással műbalhézó repperek használtak.

Ne finomkodjunk, mondjuk ki egyenesen a történelmi hűséget szem előtt tartva: Simicska úgy legecizte Orbánt, hogy a fal adja a másikat, elejtve mellékesen néhány "kurvára leszarom"-ot, és "mindenkit kibaszok"-ot.

Egy ilyen eset az internet troll származású népének természetesen pártállástól függetlenül az év legszórakoztatóbb eseménye, és az első sokkból felocsúdva rögtön Photoshopot ragadtak az online népművészek. Első körben a felmondottak indoklása, a lelkiismeretre hivatkozás volt a tréfák célpontja, aztán jöttek sorban Simicska nyilatkozatai, valaki kimondta a gecicsökkentés szót, és azzal elszabadult a pokol Tumblr- és Facebook-szerte.

A képek mellett újra reneszánszát éli Fluor Tomi klasszikusa még a Mizu-korszak előttről:

   

És természetesen egészen új jelentéstartalommal gazdagodott a Monty Python társulat régi slágere, a Minden sperma szent is:

Every Sperm is Sacred - Monty Python's Meaning of Life


  • Tippek
  • Árfolyam