Tyrion Lannister repülő dolgokat néz

2015.05.24. 08:25

A dolgok nézését és a kifejező tekinteteket listázó animgifeket az internet szabadította ránk, hála érte annak, akit megillet. A valaminézés-kategória két klasszikusa a Kim Jong Il Looking At Things (mert ebből kiderül, hogy mi mindent lehet megnézni), valamint a Reactiongifs (ami a dolgok vagy élőlények nézése közbeni önkéntelen reakciót mutatja be.)

Ezt a két műfajt sikerült egyesíteni egy új, gyorsan terjedő mémmel, aminek még angol neve sincs, tehát hívhatjuk úgy, hogy

A Megdöbbent Tyrion Lannister Reakciói Az Égen Látott Dolgokra.

Ehhez a műfajhoz már nem volt elég az állókép, se az animgif; a mémgyártók a Coubot használták a művelethez. Az alapanyag egy jelenet a Trónok harcából, ahol a megdöbbent Tyrion az égre bámul, ahol valami jelentőségteljes dolgot lát. Hogy mit, az a mémekből sosem fog kiderülni, de a végeredményt elnézve ez egyáltalán nem baj.

American Dad-remix:

Döbbenet a repülő fűnyíró láttán:

Mad Max. A készítő még a megfelelő színárnyalatokra is ügyelt.

Olyan nincs, hogy valami túl komolytalan, és a macska amúgy is az internet totemállata.

Amikor két klaszikus összecsap: Tyrion és a földönkívüli létforma első találkozása.

A Töki.

Harmadik típusú találkozások, immár másodszorra.

Nem egy csónakban eveznek, de Jack Sparrow mindig udvarias.

Lost. Ha követik a sorozat kronológiáját, a megdöbbent Tyrion hamarosan találkozik egy jegesmedvével, és senki nem fogja érteni, hogy miért.

De elég a múltból, húzzunk vissza a jövőbe.

Ennyiből is látszik, hogy a téma kiválóan remixelhető; ugyan mi más tudta közös nevezőre hozza Cake The Catet, a trágár rajzfilmeket és Jeff Bridgest? Még fiatal mémről van szó, így nehéz megjósolni, hogy hosszabb távon mennyire lesz népszerű, de a mostani válogatásból is látszik, hogy az alapanyag legalább olyan rugalmasan alakítható, mint a hitleres Bukás-videók.  • Hírek
  • Hírek