És akkor Forrest Gump odabújt Obamához

2015.06.10. 09:33

Angela Merkel német kancellár és Barack Obama amerikai elnök az internet új sztárjai. Sokadszorra, tegyük hozzá, mert egyikük sem új motoros a mémszakmában. A G7 országok bajorországi csúcstalálkozóján viszont készült róluk egy vadonatúj közös kép, ami az utolsó cseppig kifacsarta a kreativitást az internetezőkből.

Az eredeti fotón a széttárt karú Merkel lendületesen magyaráz valamit Obamának, aki kényelmesen hátradől egy padon; ki tudja, talán épp a fosszilis tüzelőanyagokat szidja, ahogy korábban a konferencián. A két karakterben külön-külön is sok fantázia van: valószínűleg ezt látta meg az a mémgyártó is, aki a Sound of Music című film egy jelenetébe fotosoppolta bele Merkelt.

De ez még csak a jéghegy csúcsa. A fürdőkádas feldolgozásokból rögtön kettő is van, és akkor még szóba sem került a szolidan Obamához bújó Forrest Gump, az obligát Trónok harca-feldolgozás, vagy a 300 remixe, ahol Merkel a spártai hadsereggel a háta mögött közli Obamával, hogy ma este a pokolban vacsoráznak.

A találkozón a résztvevő felek többek között arról is megegyeztek, hogy fenntartják az Oroszország elleni kereskedelmi szankciókat, illetve csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását. Még szerencse, hogy ezek nyilvánvalóan manipulált képek, különben simán hihetnénk azt, hogy a bajorországi találkozót csak hülyéskedéssel töltötték.