Hipszter Barbie az Instagram új kedvence

2015.09.07. 06:47 Módosítva: 2015.09.07. 06:48

Hipszter Barbie, ismertebb nevén Socality Barbie annyira menő arc az Instagramon, hogy a Hipster Runoff adja a másikat. Barbie az instagramos profiljával az ezredforduló körül született tinédzserek posztolási stílusát gúnyolja – és egy Barbie babát tett meg a sztorija főszereplőjének.

Barbie pózolós szelfiket csinál magáról. Barbie művészi fotókat csinál a kávésbögréjéről. Barbie egzotikus helyszíneken fotózza magát. Mindig a megfelelő filtert használja, a frizurája mindig tökéletes, és úgy szórja a hashtagaket, mint Assisi Szent Ferenc mások pénzét a szegényeknek.

A profilt egy oregoni esküvői fotós működteti, és már hétezer követője van. A fényképésznő azonban szeretné megőrizni az anonimitását, hogy ezzel is fenntartsa Socality Barbie hitelességét. Barbie három hónapja regisztrált az Instagramra, hogy gúnyt űzzön a fiatalok címkézéséből, akik nyakló nélkül hozzáfűzik mindenhez, hogy #liveauthentic és #socality. Az autentikus életvitel viszont minden fiatalnál csaknem tök ugyanúgy néz ki. Mit lehet tenni, ha pont ezekben a kamerabeállásokban, frizurákban és filterekben találták meg önmagukat?

Socality Barbie feltalálója érteni véli, hogy miért ilyen népszerű a karakter. Mindenki szereti a gyönyörű képeket a szép helyszínekről, hegyekkel és tengerpartokkal, és Barbie olyan életet él, amilyet ők szeretnének saját maguknak. Mégis, a fotós úgy érzi, Barbie világa eléggé sekélyes.

Persze, értem, jó ránézni. De mégis annyira hazug. Valójában senki nem él így. És annyira túlzásba vittem, hogy az már unalmas.

– értékelte a saját munkáját Barbie teremtője.