Ön szerint egy kutya hogy hordja a nadrágját?

2016.01.19. 07:03

Nem vagyunk egyformák. Van, aki szoknyát hord (mint a nők, a skótok és a transzneműek), és van, aki nadrágot (mint a férfiak és a nők szerte a világon). Van, aki kutyának született (mint minden kutya a világon), és van, aki nem (mint mindenki, aki nem ugat). Van, aki kutya, és nadrágot hord (például Goofy a Disney-meséből), és van kutya, ami nem hord se szoknyát, se nadrágot (például Plútó a Disney-meséből).

De a legfontosabb, az internetezőket manapság foglalkoztató kérdés, hogy

ha egy kutya nadrágot vesz, mire húzza föl? Mind a négy lábára, vagy  csak a hátsó kettőre?

Ismét: nem vagyunk egyformák. Az internetezőket ez érdekli, és kész, egy pszichológust meg valószínűleg az, hogy miért érdekelnek bárkit ilyen hülyeségek. A magyarázat egyszerű: december végén a Utopian Raspberry – Modern Oasis Machine Facebook-csoportba valaki feltöltött egy béna rajzot arról, hogy a kutyák hogy viselhetik a nadrágjukat. A cikk írásának pillanatáig a bejegyzés több mint 5600 lájkot kapott, és 1800-an osztották meg.

A rajzot a Maxim főszerkesztő-helyettese, Jared Keller is feltöltötte a Twitterre, hogy a követői szavazatai alapján osszon igazságot. A poszt két napon belül csaknem 36 ezer lájkot és 31 ezer megosztást kapott. (A válaszadók szerint egyébként a kutyának a hátsó lábán kell viselnie a nadrágot.)

A kép terjesztéséhez ez elég jó kezdőlökés volt, de csak azután vált mémmé, hogy a Reddit egyik szerkesztője, boobsareforever megosztotta a képet az egyik fórumon. 24 órán belül 5300 pozitív szavazat (upvote) és 1800 megosztás érkezett a bejegyzéshez. Egy másik Reddit-szerkesztő, flooid elkészítette a kép verzióját emberrel, és innentől nem volt megállás. A híroldalak egymás után osztották meg a rajzot: átvette az International Business Times, a Business Insider és a Washington Post. És most mi is, hogy önök is láthassák.

A remixek közül mindenképpen érdemes kiemelni az Emberi százlábú-feldolgozást, a This Is Fine néven híressé vált mémet az optimista kutyával, akinek tökmindegy, a való életből vett alkoholista labradort, a Variációk egy polipra című elképesztő műalkotást, illetve a Donald Trumpot stílusosan leszemetező kukás újraértelmezést. De tudják mit, inkább nézzék meg az összeset. Utána majd hálát adnak érte, hogy ugyanezt a dilemmát vakondokkal már sikerült megoldani.