Miért is ne illusztrálna videojátékból vett képpel az orosz nagykövetség?

2016.05.14. 12:47

Bár a minap megírtuk, hogy a Twitter hamarosan mindmeghal, azért vannak dolgok, amikért megéri csatlakozni a leghalálraítéltebb, legnehezebben használható (de azért sport-, tudományos és IT-körökben kötelező) közösségi hálózathoz.

Az egyik ilyen esemény pont csütörtökön volt. A londoni orosz nagykövetség hivatalos, visszaigazolt Twitter-csatornáján jelent meg ez:

A szöveg kivételesen nem is olyan furcsa, mármint sajnos teljesen elképzelhető, hogy a szíriai Aleppó közelében szélsőségesek több platónyi kémiai fegyverhez jutottak. A baj a képpel van, ugyanis a londoni orosz nagykövetség

a Command&Conquer: Generals című számítógépes játékból vett képpel illusztrálta az állítást.

Védelmükre szól, hogy ráírták a képre, hogy csak illusztráció, de hát nyilván elkezdte őket körberöhögni a twitteres nép. Ez azért baj, mert az Aleppóban dúló háborúban 26 ezer ember pusztult el nyomorúságos körülmények között, ezért bármilyen új fejlemény is van, azt egészen biztosan rossz ötlet egy videojátékból vett képpel illusztrálni (még akkor is, ha abban a játékban az USA és Kína összefog, hogy szénné atombombázzon egy terroristacsoportot).

Az Eurogamer mutatott rá, hogy a nagykövetség dolgozói valószínűleg az első Google-találatot használták, és valóban, ha beírjuk a képkeresőbe, hogy bomb truck, ki is pattan a C&C-s kép. Na, de ettől még nem kerülne cikk ide, a Mémeskútba, szóval lássuk legjobb a válaszokat.

Atomrakéták indulnak orosz célpontok ellen!

Ukrán fasiszták sértik meg a minszki egyezményt!

Megtalálták a világ legveszélyesebb terroristáját!

Súlyosbodnak a harcok, az Aszad-rezsim már alig képes megvédeni a városokat!

A kormányerők bevetik a nehéztüzérséget!

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM