A KFC-botrány miatt tűnt el a Szomszédok Forever

2017.10.18. 17:42

Hétfőn délután elérhetetlenné vált a népszerű facebookos mémgyűjtő oldal, a Szomszédok Forever. Az oldal cikkünk írásának pillanatában, szerdán délután sem elérhető, ezért megkérdeztük az oldal alapítóját, hogy mi történt pontosan.

74XAqwiblqKqCG8ts

Az alapító telefonos megkeresésünkre elmondta, hogy az egész ügy, egy a KFC botrányra (az Index egy munkatársát megverte egy biztonsági őr) reagáló poszt miatt robbant ki. Megosztott ugyanis egy olyan képet, amiben a kórházi ágyon fekvő Vágási Feri feje alá az van írva, hogy "Csak kajálni akartam a Király utcai KFC-ben". Ide egy kommentelő változatos sértéseket írt arról, hogy ő még jobban ellátta volna kollégánk baját, és örüljön, hogy ennyivel megúszta.

Az oldal alapítója azt mondta, hogy korábban is tapasztalta már, hogy a Facebooknak nincs gondja az ilyen jellegű hozzászólásokkal, viszont szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy ez szerinte nem helyes, hiába tartja elfogadhatónak a Facebook. Ezért megosztott egy képet a hozzászóló nevével, képével és a szöveggel, amit a mém alá írt. Ez alatt megjelent az érintett kommentelő is és büszkén vállalta szavait. Ennek ellenére a Facebook szabályzatát ez megsértette, ezért letiltották az oldalt és arra kérték az üzemeltetőt, hogy mielőtt újra elérhetővé teszi azt, nézze át korábbi posztjait, hogy ne maradjon közöttük szabálysértő. Az alapító annyit mondott, egyelőre kivár az újraindítással, de mindenképp folytatni kívánja a Szomszédokkal kapcsolatos mémek gyártását, miután átnézte az eddigi posztjait.

A Szomszédok Forever évek óta népszerű Facebookon, amikor elindult, maga Nemcsák Károly, az egyik legnépszerűbb mémet alakító színész, is megszólalt az ügyben, arra kérte az oldal készítőit, hogy arca csak olyan posztokon szerepeljen, amiken a jó ízlés határán belül maradó szövegek vannak.   • Hírek
  • Lakáshitel