Az éneklő Animojik az internet új sztárjai

2017.11.07. 09:01

Egy új iPhone megjelenését általában furcsa, de ismerős jelenetek kísérik. Nem volt ez másként az iPhone X-szel sem. Felháborító árcédula? Megvan. Hosszadalmas sorban állás? Megvolt. Váratlan hardver- és szoftverhibák? Sima ügy. De vajon mit adnak az ezer dolláros telefon mellé meglepetésként, amire senki nem számított?

Hát az éneklő Animojikat, azt.

Ha esetleg lemaradt volna az iPhone X bemutatójáról: az Animoji tulajdonképpen a videótelefon és az emojik keresztezése. A telefon figyeli az arckifejezésünket, és valós időben átmásolja azokat a cuki animált figurákra: mókusokra, medvékre, pandákra, rókákra, meg amire akarjuk. Ezek csak az iPhone X-en elérhetők, mivel az arcfelismerő szoftver a telefon speciális szenzoraira támaszkodik. Viszont cserébe ezt tudja:

A karaokezó állatfigurák mostanra elöntötték az internetet, és egymást érik a jópofa és az iszonyú földolgozások. Ezek közül az internet egy híres totemállatát, a Robot Unicorn Attack főhősét emelnénk ki, ami a róla elnevezett játék főcímdalaként elhíresült Always-t énekli az Erasure-től.

Egy másik pedig a Tokens híres slágerének, a The Lion Sleeps Tonightnak állít emléket:

Ha további ínyencségekre kíváncsi, csak kattintson a Twitteren az #Animoji címkére, és szörnyülködjön. Az a furcsa, nehezen körülírható érzés, ami a hatalmába keríti, nem más, mint a megállíthatatlan fejlődés, ami úgy berúgta a holnap ajtaját, hogy telement a szoba jövővel. Nyugi, holnapra kiszellőzik.