Íme, az év huncut rabszolgatartó mosolya

2020.11.14. 06:57
dicap-laff

Leonardo DiCaprio lehet az egyetlen, aki letaszítja mémország trónjáról Nicholas Cage-t, a színészfejedelmet? Most nagyon közel jár hozzá, hiszen Leonardo nem csak babérkoszorús mémszereplő, de a kárörvendő piperkőc gonosz Calvin Candie szerepében gyakorlatilag övé 2020 legnagyobb mémje.

.

Ha a boldogan tipegő Strutting Leo nem is, de biztos megvan az „Ezt azokra” mém, amelyikben DiCaprio martinis poharát emeli Baz Luhrmann 2013-as filmjében a Nagy Gatsbyben. Esetleg a hunyorgós Leo az Eredet című filmből? Vagy a Tőzsdecápákból készült kacagós, pénzszórós, dühöngős, vagy táncolós képek biztosan.

DiCaprio mint Rick Dalton
DiCaprio mint Rick Dalton

Leonardo DiCaprio kifejlett hollywoodi sztár és minden alakítása széles közönséget ér el, így memetikus potenciálja is magas. Idén azonban minden eddiginél többre vitte interneten és ez főleg azért nagy teljesítmény, mert 2020 olyan pocsék év, hogy az már önmagában egy mém.

A Django elszabadul (2012, Quentin Tarantino) egyik jelenetében a gonosz rabszolgatartó Calvin Candie vendégeivel vacsorázik és közben elmosolyodik saját poénján. Egy tökéletes trollvigyor ez majd egy évtizeddel a trollface korszak után.

mycar

Először 2017 novemberében töltötték fel egy Tumblr kommentben és Calvin Candie kezébe energiaitalt szerkesztettek. A kép 2020 januárjában tűnt fel újra a Redditen és végül augusztusban indult exponenciális terjedésnek. 

Nem csak a magánjellegű kicsi alattomosságok bevallására volt alkalmas és nem csak a kárörvendést, vagy az élet általános szemétségeit vitte el a hátán, de igazi mémként kilépett keretei közül és például kiváló egészségügyi maszk lett belőle. A legszebb a történetben, hogy bár már leszálló ágban van, de még korán sincs vége és jó lehet egy második hullámra.

christmas-sweater


  • Tippek
  • Hírek