3 hét alatt 20 millió követő

2021.07.13. 07:05

Ő az a szenegáli–olasz fiatalember, akit a háztartási praktika és életmódvideók mögött meghúzódó életképtelenség kifigurázása repített a világhírnévbe.

Khanabe Lame szenegáli származású olasz TikTok-sztárnak  75 millió követője van, amivel 2021 nyarán a videómegosztó harmadik legnépszerűbb alkotója. A Wikipédia szerint a 24 legtöbb kedvelést kapó TikTok-videó között 6 alkotása szerepel.

Lame családjával egyévesen került Olaszországba, ahol egy chivassói lakótelepen szerény körülmények között nőtt fel. Középiskolában focizott és kosárlabdázott. LeBron James nagy rajongója. Iskola után CNC-gépkezelőként dolgozott.

A koronavírus-járvány miatti lezárások idején kezdett videókat készíteni 2020 márciusában, és három hét alatt húszmillió követőre tett szert. Az időközben internetes hírességgé vált fiatalember fiókját ma már Riggio Alessandro közösségimédia-menedzser kezeli, akinek ügyfelei főként olasz sztárok, színészek és lemezlovasok.

Józan paraszti ész

Khaby Lame sikerének titka, hogy egy nagyon népszerű műfajt, a háztartási praktikák 5 percben, internetes nevén lifehack videókat parodizál. Ez a téma kólába rakott mentolos cukorkáktól, a szódabikarbóna és fogselyem vidékén át egészen a ragasztópisztollyal készített strandpapucsig tart. 

Khanabe ezen filmek túlkombinált példáiból gyárt TikTok-burleszket azzal, hogy megmutatja, hogyan kellett volna egy problémát tényleg praktikusan megoldani. Jó példa legnépszerűbb videója, amiben egy séfkéssel végrehajtott szakértő banánhámozásra bemutatja, hogyan lehet két mozdulattal kézzel meghámozni egy banánt.

A TikTok leghíresebb olaszának pályája egy évvel a járvány kezdetét követően is felívelőben van, amit mutat, hogy amikor Instagram-követőinek száma beelőzte Mark Zuckerbergét, maga a Facebook-alapító is gratulált neki (miután arra buzdította követőit, hogy a @zuck címke alkalmazásával felhívják rá a figyelmet).

Ha a vírusvideók nem lennének elegendőek, Khaby Lame elszörnyedt, rosszalló arckifejezése önálló mémként is életre kelt. Így az év végi mémösszesítésben biztosan előkelő helyen szerepel majd.  • Tippek
  • Hírek