Tízmillió követő a hülye fejekért

2021.07.22. 06:06

Egy 28 éves olasz ikerpár, Anthony és Michael Tartaglia lett Olaszország második legtöbb követővel rendelkező influencere.

A TikTokon MadTrinity néven futó srácok receptje egyszerű: túlzó mimikával gyártanak burleszkeket.

Anthony és Michael Tartaglia
Anthony és Michael Tartaglia
Fotó: TikTok MadTrinity

A burleszk képtelen helyzetekre, torzításokra, kiélezett helyzetkomikumra épít, s esetlen szereplői, hősei irreálisan viselkednek. A film megjelenésekor és a filmkészítés kezdeti szakaszában a burleszk az egyik legelterjedtebb műfajnak számított, mivel – lévén némafilmekről volt szó – az elnagyolt mozgás és pantomim áthidalta a szótlanságot.

A műfaj eredetileg nem kizárólag szórakoztatásra született, filozofikus, tanító jellege volt, gondoljunk csak Chaplin Charlie figurájára, aki úri kellékekkel kezében és testén maga az élet perifériáján nyomorgó, életét kötéltáncként leélő, de minden nehézség után talpra álló kisember.

És mennyire lehet sikeres a burleszk 2021-ben, a TikTokon?

A Madtrinity jelenléte azt mutatja, hogy nagyon is. Az 1993-ban a lombardiai Melzóban született srácok 2018-ban kezdték a közösségi platformra a videók gyártását eredetileg unokatestvérükkel kiegészülve – innen ered nevükben a trinity, vagyis háromság –, viszont ő kilépett, csak az ikrek maradtak.

@madtrinity

3 face jokers 😱 what is the real joker face? ##duetto ##funny ##jokerface ##jokerchallenge @officialpsychogirl @_cuoredighiaccio_99 @mikibos @hughesyboy

♬ LAI LAI LAI JOKER BGM - 🤡 J O K E R 🤡

Komolyabban 2019-ben, a Joker című filmdráma hatására kezdtek el a TikTokkal foglalkozni, állítják. A Joaquin Phoenix játszotta Joker által ihletett videójuk volt az első, ami felrobbant az interneten. Igaz, a rövid videó sikere nem volt osztatlan, a Reddit Cringetopia és Hittable Faces (Ütnivaló Arcok) fórumain is megszavazták a legkellemetlenebb, szekunder szégyent keltő alkotások közé több ezer vokssal.

@madtrinity

Pov: i tuoi fan cantano con te e il joker alza le mani!!🤭🤡 #maestridelpov #funny #duetto @blondie830 @annalillo..1

♬ LAI LAI LAI JOKER BGM - 🤡 J O K E R 🤡

A testvérpárt azonban ez nem vetette vissza, állításuk szerint csak az építő jellegű kritikákkal foglalkoznak, a negatív, támadó véleményeket nem veszik magukra. Internetes sikerüket szeretnék felhasználni arra, hogy felfedezzék őket és humorista-színész karriert fussanak be.

Ön szerint viccesek a Madtrinity videói?  • Tippek
  • Hírek