Benzinhiányos Mad Max Mikulás

2022.12.07. 05:57

Pár nap lappangás után december ötödikén teljes valójában manifesztálódott Magyarországon az üzemanyaghiány és annak elemi és szívbe markoló élménye. Mi sem természetesebb, hogy ezt a mindenkit érintő pánikvásárlást és sorban állást az internetezők általános mémezéssel ragadják meg.

Nálunk nyugaton nem ez az első üzemanyag-hiányos helyzet, és bár a fő hullám (mémileg) még előttünk áll, az egyetlen és legnagyobb asszociáció itthon, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is a Mad Max. Most látjuk csak, mennyire alulértékeltük az ausztrál filmművészet egyik legfontosabb alkotását, hiszen az ámokfutó punkos, robbanómotoros turbódisztópia egy olyan dolog, ami minden alkalomra jól jön, sőt innen nézve egyenesen az emberi civilizáció elkerülhetetlen végkifejletének tűnik .

Apró mémgyűjteményünkben természetesen megjelenik Bud Spencer és Terence Hill, úgy is mint az amúgy nyelvközpontú magyar mémvilág általánosan felismert képi motívumai. Fellépnek továbbá logikus megoldásként a lovak és az elektromos autók. A képre kattintva kerülheti el, hogy lemaradjon az internetezők viccelődéseiről.

Jó szórakozást!  • Hírek
  • Hírek