Megint emberre támadt az iPhone

2009.08.26. 16:50 Módosítva: 2009.08.26. 16:53
Újabb iPhone-baleset történt, ezúttal Franciaországban. Most egy biztonsági őr sérült meg a készülék hibája miatt.

Az AFP kedden számolt be arról, hogy Franciaországban újabb sérülést okozott egy felrobbanó iPhone. Ezúttal egy biztonsági őr arcát sebezte meg a felrobbanó készülék.

A hibás iPhone-ok eddig már kétszer hozták veszélybe használóikat Európában: Liverpoolban egy lélekjelenlétét megőrző férfinak még sikerült kidobnia az ajtón a leejtés után gyanúsan sistergő eszközt, de egy francia fiúnak már nem volt ekkora szerencséje: a felrobbant készülék megsértette a szemét. A második eset után az Európai Unió vizsgálatot is indított a körülmények tisztázására.

A mostani esetben Yassine Bouhadi, egy szupermarket 26 éves biztonsági őre az áldozat, akinek a kezében hétfőn sms-írás közben robbant fel az iPhone. A kijelző szilánkjai eltalálták a férfi arcát. Bouhadi a híradás szerint végtelenül dühös, és követeli vissza a 600 eurót (nagyjából 160 ezer forintot), amit három hónapja adott ki a selejtes készülékért.

Az illetékes francia hatóság, a versenyügyi és fogyasztóvédelmi ügyekben eljáró DGCCRF (Direction générale de la concurrence, de la consommation et de la répression des fraudes) szóvivője azt nyilatkozta, hogy a korábbi eset után már elindítottak egy vizsgálatot, és most természetesen kiterjesztik ezt Bouhadi ügyére is. Az Apple a korábbi esetet követően az érdeklődő európai hatóságoknak azt nyilatkozta, hogy csak elszigetelt esetekről van szó.  • Tippek
  • Csok