Ismét akadozik a T-Mobile

2009.12.08. 19:31 Módosítva: 2009.12.08. 20:17
A pénteki káosz után újabb - ezúttal kisebb - üzemzavart tapasztaltak a T-Mobile ügyfelei.

Több olvasónk jelezte, hogy kedden késő délutántól kisebb fennakadásokat tapasztal a T-Mobile hálózatában. Főként megszakadó hívásokról, téves foglalt jelzésekről számoltak be.

Megkeresésünkre a Magyar Telekom munkatársa megerősítette az üzemzavar hírét, szűkszavú tájékoztatása szerint "körülbelül 16 óra óta a T-Mobile ügyfelei Észak-Budán valóban tapasztalhattak elvétve hívásindítási problémákat, a hiba kijavítása 18 órára megtörtént.”

A T-Home VoIP-alapú telefonszolgáltatásában is üzemzavar van délután óta, az ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint ez csak néhány körzetet érint (ott egyáltalán nem lehet hívást indítani), és a hiba elhárításán már dolgoznak.

Pénteken hívásindítási problémák voltak a Magyar Telekom mobilhálózatában - elsősorban a hálózaton belül -, ami csak délutánra szűnt meg. A T-Mobile előfizetői pénteken azt tapasztalták, hogy a hívott fél nem elérhető, mintha ki lenne kapcsolva, így sok esetben a hangposta jelentkezett be. Átmenetileg zavar volt az sms-ek továbbításában is.

A Magyar Telekom a fennakadásokat kora délután egy előre tervezett éjszakai munka során keletkezett váratlan szoftverproblémával magyarázta.  • Hírek
  • Csok