16:00, December 05.
Japán 1
Horvátország 2
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 4
Koreai Köztársaság 1

A Windows Mobile-on sem lesz Flash

2010.02.15. 11:36
Várhatóan nem lesz Flash a Windows Mobile 7-esben. Bár a két cég együttműködik a fejlesztésben, nincs céldátum arra, hogy mikor bukkan fel a következő microsoftos operációs rendszerben a plugin.

Az elmúlt hetek az Adobe ekézéséről szóltak, és úgy tűnik, ennek nincsen vége. Az egész kezdődött azzal, hogy az Apple az iPhone mellett az iPadből is kihagyta a Flash-támogatását, ami legalább olyan kellemetlen Steve Jobs cégének, mint az egyre több helyről kiszoruló Adobe-nak.

windows-mobile-7-theme-2.png

A második csapás az volt, amikor Jobs megindokolta döntését: mint az Apple vezetője elmondta, az Adobe-nál egy rakás lusta ember ül, akik valami értelmeset is létrehozhatnának, ehelyett megbízhatatlan, hibás szoftvereket gyártanak. Kiderült az is, hogy a Macintoshok böngészéssel kapcsolatos meghibásodásáért 95 százalékban a Flash a felelős.

Az Adobe vezetősége aztán visszatámadt, mondván, hogy szoftverükkel nincs baj, sőt, az egyre jobb, olyan pedig nem fordulhat elő, hogy tudnak egy hibáról és azt nem javítják. Nem sokkal a bejelentés után azonban kiderült, hogy a cég már 18 hónapja tudott egy hibáról a Flash-ben, amit azonban csak most foldozott be.

Bár a Microsoft piaci részesedése a mobilok piacán zuhanásszerűen csökken, de a Windows Mobile 7-tel újra sikeres lehet a redmondi cég, ráadásul jelzésértéke is van annak, hogy kiderült, a szoftver első verziója nem fogja támogatni a Flasht.

Bár a Windows Mobile 7 körül sok a rejtély, az majdnem biztos, hogy a várhatóan a Mobil World Congressen bemutatásra kerülő szoftver még azzal a 10.1-es, bétaállapotú Flash-sel sem lesz hajlandó együttműködni, amivel a 6.5.3-as Windows Mobile már elkezdett ismerkedni.

Bár az Adobe közzétett egy nyilatkozatot, amiből kiderül, hogy a két cég szorosan együttműködik a Flash és a Windows Mobile 7 összecsiszolásában, az Engadget független forrásai megerősítették, hogy az operációs rendszer eleinte biztosan nem fogja támogatni a webes tartalmak megjelenítéséért felelős szabványt.  • Hírek
  • Hírek