Erzsébet
1 °C
4 °C

App Store-t csinál a Microsoft

2008.09.01. 07:03
A Google és a Microsoft is az Apple App Store-jához hasonló bolton töri a fejét, igaz, egészen más megközelítésben.

Nem az Apple csinált a mobiltörténelemben először alkalmazásboltot, de az biztos, hogy az iTunes App Store a legsikeresebb az eddigiek közül. Ezres nagyságrendben tölthetünk le programokat, százas nagyságrendben ingyenesen. A művelet viszonylag egyszerű, és az iPhone meg az iPod Touch sikerének hála az App Store is szép eredményeket mutat fel. Nem csoda, hogy mindenki ilyet akar.

A napokban derült ki pár részlet a Google Android boltjáról, ami az iPhone boltjához hasonlóan a kompatibilis telefonokra, például a HTC Dreamre engedi majd a letöltést, a kommentelést, értékelést. Lesz persze különbség is, mert a Google boltja nyílt lesz, csak regisztrálunk és már tölthetjük is fel az alkalmazást, ami nagyobb választékot is több veszélyt rejt magában, hiszen a programokat így senki sem ellenőrzi. A bolt első verziója még csak ingyenes alkalmazásokat enged majd letölteni, de később megjelennek a fizetős verziók is. A Google azonban nem az egyetlen, aki ilyesmin töri a fejét, mert most meg arról érkeztek pletykák, hogy hasonlóra készül a Microsoft is.

Az Engadget szerint a Windows Mobile platformhoz kínált szolgáltatást Skymarketnek nevezik majd, és az egyik legfontosabb része lesz a Windows Mobile 7-nek. Ez persze azt is jelenti, hogy egyhamar nem kell számítani rá, és az Apple meg a Google jó egy évig még nyugodtan alhat. A szoftver ugyanis várhatóan 2009 második felében érkezik, viszont egy rakás új funkciót hoz majd magával: átalakítja a felhasználói felületet, képes lesz több ujj mozgásának az érzékelésére is, valamint a készülék mozgatásával is vihetünk be majd parancsokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?