Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

SMS-ben flörtölnek az ausztrál sofőrök

2001.10.24. 11:18
Dugóban állva ökölrázás, dudálás és kacsingatás helyett elegánsabb SMS-t küldeni a szomszéd autó sofőrjének. Az ausztrál DriverSMS-szolgáltató rendszere közvetítő platformként működik, ahol minden bejelentkezett mobilhasználó a telefonszámával, e-mail címével és az autója rendszámával szerepel.
Az ausztrál DriverSMS-szolgáltató lehetővé teszi, hogy valós időben SMS-üzeneteket vagy e-mailt küldjenek egymásnak az autósok. Ehhez csak a címzett autójának rendszámát kell ismerni.

Ha a másik gépkocsiban ülő személy is regisztrálva van a rendszerben, semmi akadálya az elektronikus flörtnek vagy az utakon randalírozók melegebb éghajlatra küldésének.

Webes archívum

Az sem jelent gondot, ha a másik fél még nincs a rendszerben, az üzenet így sem lesz pusztába kiáltott szó. A DriverSMS megőrzi a küldeményeket, és ha egyszer jelentkezik a címzett, megkaphatja az ausztrál utakon neki termett üzenetcsokrot.

Online szöveges palackposta
Hasonló anonim üzenési lehetőséget biztosít itthon a www.lattalak.hu weboldal. Nincs ugyan interaktivitás és SMS, sőt az üzenetek többsége is inkább viccnek tűnik, de az oldalon egészen pontosan lehet definiálni, hogy hol és mikor láttunk valakit, akit keresünk.
Ezután már csak az kell, hogy tudjon erről az oldalról, magára ismerjen, és akarjon is válaszolni.

A szolgáltató rendszere közvetítőplatformként működik, ahol minden bejelentkezett mobilhasználó a telefonszámával, e-mail címével és az autója rendszámával szerepel. A felhasználók anonimitásáról gondoskodnak.

Autó hiánya nem akadály

Regisztráció után az autó nélküli mobilhasználók is fogadhatnak üzeneteket a DriveSMS révén. Minden sofőr naponta legfeljebb 10 SMS-t küldhet.

A szolgáltatás az ausztrál WAM Communication Group-hoz tartozik, és szerződésben áll a kontinens valamennyi mobilszolgáltatójával. Jelenleg a szolgáltatás ingyenes, de a WAM azt mérlegeli, hogy már 2002-től díjat vezetnek be.

A szolgáltató szerint semmi akadálya a rendszer további bővítésének. Már tervezik a szolgáltatás elterjesztését Ausztrália határain kívül.