Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Medvemobil gyerekeknek

2005.10.28. 16:15
A holland Dealmaker webáruházban kapható Buddy Bear (medvehaver) telefont háromtól tízéveseknek ajánlják. A készülék egy bébimonitor és egy egyszerű mobilkészülék hibridje.

Medvehaver négy előre programozott telefonszám hívására képes, illetve előre megírt sms-ek küldésére is alkalmas. A Buddy Bear telefon ennek megfelelően inkább a szülők megnyugtatására szolgál, és nem a gyerekek szórakoztatására.

#alt#
Medvehaver

A medve arcának baloldalán található a ki- és bekapcsoló-, jobboldalán a hívásgomb. A mancsokhoz tartoznak a beprogramozott telefonszámok, a fejére pedig SOS-gombot illesztettek. A hangszóró az orr-szem tengelyen, a mikrofon ágyéktájon fekszik. Az USB-, a töltő és a headset-csatlakozó a medve aljára szorult, kijelző pedig egyáltalán nincs, viszont cserébe pajkosan felvillan az állat szeme, ha hívást kap.

A szülő bébimonitorként is használhatja Medvehavert, ráadásul úgy hallgatózhat, hogy a gyerek nem is tud róla. Ez az alkalmazás a nagyobb gyerek esetében morális kérdéseket vet fel, miszerint szabad-e állandóan figyelni a gyereket, vagy sem.

A Mobile Gazette még egy erkölcsi kérdést felvet Medvehaverral kapcsolatban, vagyis hogy jó ötlet-e ilyen kisgyereknek mobiltelefont adni. A mobil-szaklap elhessegeti a válaszadást, a 'minden szülő döntse el maga' érvvel, ami nekünk szimpatikus, úgyhogy nem vetünk fel újabbakat.

A Távol-Keletről importáló Dealmakeren 130 euróért (32500 forintnak megfelelő összegért) árusítják a Medvehavert.