Alfréd
-3 °C
3 °C

Blogmobilt készített a Sony Ericsson

2006.03.02. 17:00
Miután több mint hárommillió Walkman-mobilt eladott, a Sony Ericsson a japán anyavállalat újabb jól bevált márkanevét ültette át mobilra. A Cyber-shot kamerás mobilok három megapixelesek és rendes vakujuk van. A Sony Ericsson kínálatában hasispipát utánzó füldugasz is megjelent.

Hat új mobiltelefont mutatott be a Sony Ericsson csütörtökön, ezek közül két új csúcsmodell tartozik a Cyber-shot sorozatba. A megkülönböztető jelzést használó K800 és K790 készülékekben 3,2 megapixel felbontású digitális fényképező, képstabilizáló, autofókusz és fényes xenon vaku van. Menüjük ugyanolyan, mint a hasonló márkanevet használó fényképezőgépeké, és exponáláskor kilenc felvételből álló, teljes felbontású sorozatot tudnak készíteni, amelyből könnyen kiválasztható a legjobb elkapott pillanat.


Ezek a készülékek blogmobilok, azaz a felhasználónak csak ki kell választania egy képet, amelyet egy gombnyomással feltölthet a Bloggerre, mindenféle köztes szoftverek segítsége nélkül. Amikor a felhasználó először csatlakozik a blogjára, a Google szerverei automatikusan készítenek egy azonosítót a mobiltelefonja és SIM-kártyája alapján. A K800 és a K790 olvasni is jól tudja az rss formátumot használó blogokat. A bemutatón sajnos csak egy korai prototípust foghattam a kezembe, ezért lassú működését még nem kritizálnám, a kinézete azonban már végleges, és nagyon szép.

Kazettásmagnó-érzés

Elkészült az első középkategóriás Walkman-mobil is, a W300, amely szélesebb rétegek számára lesz megfizethető, de nem is olyan jó, mint a többi. Előnye, hogy szétnyitható, Memory Stick Micro memóriakártyával bővíthető és a Sony Ericsson kiváló hangzású fülhallgatói csatlakoznak hozzá, viszont a kinézete erősen felidézte bennem az ötezer forintos kazettás Walkmant. Még rendes "W" gomb sem került rá, és a menüje cefetül néz ki a csúcskategóriás elődökéhöz képest. A maradék három mobil, a K510, a Z530 és a K310 a középkategóriát erősíti, és mindegyik most bemutatott készülékek 2006 második negyedévében jelenik meg a boltok polcain.

Pipának álcázott füles, és a korábban bejelentett M600

Kiegészítőkkel is előállt csütörtökön a Sony Ericsson, amelyek közül csak a hasispipácskának álcázott bluetooth füldugasz keltette fel a figyelmünket. A parányi drótnélküli fülhallgatót ugyanis csak bele kell cuppantani dugni a fülbe, mindenféle tartószerkezet és akasztó nélkül is ott marad, olyan könnyű.