Bernadett
0 °C
4 °C

Csajozzon a mobiljával!

2004.08.24. 15:15
Novemberben indul Hongkong-ban az első virtuálisbarátnő-program, melynek lényege, hogy egy szoftver alapú lány rendszeres időközönként helyzetjelentést küld magáról. Havi ezerháromszázért etethetjük, ruházhatjuk, csábíthatjuk választottunkat, szexuális aktusra viszont nem alkalmas.
Iskola, munka, sport, munka, alvás, munka - a "Mesterséges Élet" elnevezésű hongkongi cég szerint egy mai fiatal férfinak egyszerűen nincs ideje arra, hogy egy valamire való kapcsolatot ki tudjon alakítani az ellentétes nem képviselőivel. Ennek a problémának a megoldására találták ki 'mesterséges barátnőt', mely szolgáltatás a mobilon terjed.

Nőimitátor

A PC-Pro című angol lap információi szerint a távol-keleti távközlési cég új fejlesztése, a virtuális csaj a mobilon keresztül kommunikál a felhasználóval. A fejlesztők saját bevallásuk szerint élethű nőimitátor szoftvert fejlesztettek ki, melynek köszönhetően a karakter valóban sokoldalú: nap közben otthon lustálkodik, néha dolgozik a munkahelyen, bárban vagy étteremben ücsörög, de az is lehet, hogy egyszerűen csak vásárolgat.

Meg persze sms-t ír, megállás nélkül. Sajnos előbb-utóbb a barátnőit is bemutatja nekünk, de legalább ingyen meghívhatjuk az egész bandát a város legelőkelőbb virtuális éttermébe, amivel nyílván kivívhatjuk őszinte elismerésüket és csodálatukat is egyben.

Persze folyamatosan kényeztetnünk kell a kicsikét, ha nem lepjük meg virtuális ajándékokkal, vagy nem etetjük rendszeresen, ha nem érzi maradéktalanul boldognak magát, megsértődik, és nem ír nekünk. Persze az egész nő csak tranzisztorok, nullák és egyesek bizarr keveréke, mindenesetre vélhetően egyetlen férfinak sem lenne szíve megbántani ezeket az érzelmekkel dúsított szoftvereket.

Olcsó

A barátnőre egyébként valóban nem kell pénzt költenünk, hiszen ha a felhasználó kifizeti az ezerháromszáz forintos havi előfizetési díjat, akkor már szabadon garázdálkodhat a virtuális világban. Pontosabban szólva majdnem szabadon, hiszen szexuális aktusra még a legjobb rábeszélőképességgel rendelkezők sem tudják majd rávenni a lányt, hiszen ezt a képességet nem programozták beléjük.

Valójában ez a szolgáltatás is a nagysikerű tamagocsireceptre épül, azaz 'etesd, vagy megdöglik', ám az alkotók megpróbálták a koncepciót továbbgondolni és érlelni egy kissé, hogy a tízévesnél idősebb korcsoportok fantáziáját is képesek legyenek megmozgatni. A virtuális Don Juanok sms-en vagy mms-en keresztül tudnak kapcsolatba lépni választottjukkal, vagy chatelhetnek velük egy J2ME kliensen keresztül.

A készítők szerint a játék minden 3G telefont támogat, míg a 2G-s mobilt használók a program egy limitált verzióját érhetik el a WAP-on keresztül. A szolgáltatás novemberben indul angol, japán és koreai nyelven, a virtuális pasi pedig jövőre várható.