Piroska
-2 °C
5 °C

Finom finn eklektika

2005.10.28. 09:15
Maradt a tükrös botocska, de szerencsére a tavalyi dizájnsorozat fröccsöntött fémutánzó műanyagjainak helyére általában finomabb anyagok kerültek. A csütörtökön bemutatott új széria a 7380, 7370 és 7360 modellekből áll.

Tavaly a Nokia art deco stílusú mobilokkal lepte meg a nagyközönséget, idén pedig eklektikával próbálja erősíteni a pozícióját a divat világában. Az új mobilokon már első ránézésre látszik, hogy sokkal kidolgozottabbak, mint a tavalyiak, és a felületükön körbe-körbe tekeredő virágmotívumok miatt bizonyára roppant népszerűek lesznek a juppikölkök körében, akiket apu céges Audival visz el reggelente az iskolába. Egyik mobil sem fejlett okostelefon, így a divatmániások érzékeny lelkivilágát nem kavarhatják fel holmi vírusok, viszont így nincs is bennük annyi extra.

Nokia 7380

Teleportáló távirányító

Vannak olyan emberek, akik képesek órákon át mélyen fenékbe vágó nadrágban feszíteni csupán azért, hogy ez idő alatt roppant divatosnak képzeljék magukat - nekik készült a Nokia 7380 antitelefon. Parányi kijelzője egy tükör mögé van elrejtve, jó esetben egy telefonszám és egy név éppen látszik rajta, számgombok helyett pedig egy furcsa tekergetővel kell tárcsázni meg a menükben lépkedni. Két megapixeles kamera van benne, meg mp3-lejátszó, és egyetlen feltöltéssel tíz napig működik zsebóraként, ha semmi másra nem használják.

Megjelenés: 2006 első negyedév

Nokia 7360

Műanyagtömb

Egyetlen készülékben koncentrálódtak az előző dizájnsorozat hibái, ami azért szerencsés, mert így a másik két új modellt jobban el tudják majd adni. A Nokia a készülék előlapján bőven alkalmazza a kínai gyártmányú játék tűzoltóautóm emlékét idéző fémutánzatot, a hátlapon pedig az alig használt autó műszerfalnak érdessége köszön vissza, és a helyzeten az átlátszó műanyag irányítógomb sem segít. Extrái közt a rádió meg az email a leghasznosabb.

2006 első negyedév

Nokia 7370

Forgó firkák

Elcsavarható kialakítása egy perc alatt megszokható, roppant gyorsan a helyére ugrik a kijelző és a szöveg mindig megfelelő irányba áll. Bár csak 1,3 megapixeles kamerát építettek bele, összecsukott állapotban nagyon könnyedén lehet vele fényképezni, ráadásul az egész képernyőjét keresőként használja. Van benne bluetooth is a képek megosztásához, és legfőbb extrája a sztereó fm-rádió, kinyitva pedig jól látszik a kijelző alatt a két hangszóró parányi nyílása.

2006 első negyedév