Gerzson
-3 °C
3 °C

Elcsábítja a T-Com ügyfeleit az Invitel

2005.10.14. 10:26
Az Invitel lakossági előfizetőinek száma megközelíti a félmilliót, az üzleti területen mintegy 20 ezer vállalkozás tartozik a társasághoz.

Az Invitel Távközlési Rt. a 2003-as névváltoztatást követően jelentősen erősíteni tudta pozícióit mind az internet, mind a hangátvitel területén - mondta el Zsembery György marketing-vezérigazgatóhelyettes. Az Invitel árbevételének legnagyobb, több mint 60 százalékos része továbbra is a lakossági piacról származik, az állandósult létszámú kis- és középvállalati szektor pedig körülbelül a forgalom negyedét generálja.

Piacvezető

Az árbevétel fennmaradó része a nagykereskedelmi hangforgalomból származik, ahol az Invitel a piacvezetők között foglal helyet. A cég 2004-ben 45 milliárd forint forgalmat ért el, az idén ezt minden bizonnyal sikerül meghaladniuk és jövőre is növekedési kilátások elé néz a vállalat.

Az ügyfélgyarapodással elégedett a társaság, a T-Com lakossági területeiről egyre gyorsuló ütemben szereznek megrendelőket. Eddig 54 ezer ügyfelet tudtak a maguk oldalára állítani, de ez a szám fél év múlva elérheti a százezret is, ha a növekedés dinamikája nem csökken.

Ezek az adatok már „nettó" ügyfeleket jelentenek, vagyis már beleszámolták azokat, akik korábban az Invitel kliensei voltak és lemorzsolódtak. A lakossági előfizetők száma megközelíti a félmilliót, az üzleti területen mintegy 20 ezer vállalkozás tartozik az Invitelhez.