Alfréd
-2 °C
2 °C

Egyetemi előadás a mobilon át

2003.06.30. 11:57
A Regensburg egyetem hallgatói az előadásokat hamarosan otthonukban vagy akár utazás közben is nézhetik és hallgathatják. A forradalmi áttörés sikerét csak a hatalmas telefonköltség áshatja alá.
A gazdasági informatikai tanszék Európában egyedülálló projektje lehetővé teszi, hogy a felhasználók a mobiltelefon segítségével élőben vagy videofelvételről kövessék nyomon az előadásokat.

Regisztráció és részvétel mobilon

A német Focus magazin beszámolója szerint az őszi félévtől indul a "Videovorlesung auf dem Handy". Aki telefonon át "ülne be" az előadóba, az egyetem WAP oldalán keresztül bejelentkezhet a kívánt órára, majd a telefon képernyőjén követheti az órát.

"A mobil technológia alkalmazásával az egyetemisták értelmesebben is eltölthetik az idejüket" - jelentette ki a lapnak Franz Lehner, az egyetem professzora.

Az viszont kérdéses, hogy a távollét luxusát a hallgatók megengedhetik-e maguknak. Egy 90 perces előadás mobil végignézése, -hallgatása ugyanis körülbelül 50 eurós telefonköltséggel jár. Lehner professzor ígéretei szerint azonban készülnek majd rövidebb, így kedvezőbb árú összefoglalók is.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft