Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Háromgombos mobil az időseknek

2004.02.10. 15:52
A mobiltelefont gyártó cégek számára a legegyszerűbb dolog tűnik a legnagyobb kihívásnak. Jelentős volna az a felhasználói kör, amely pusztán telefonálni szeretne a mobiltelefonnal.
Az idősebb korosztály és a látássérült felhasználók gyakori panasza, hogy lehetetlen kezelni az egyre kisebb és egyre bonyolultabb menürendszert használó mobiltelefonokat.

A nagy és egyre növekvő létszámú célcsoport számára a nagy mobilcégek fejlesztései szinte használhatatlanok. A svájci Zugban működő Mobi Click ezt felismerve készítette el a háromgombos mobiltelefont.

Hívásfogadás esetén a Mobi Click-Compact hagyományos mobilként működik, a hívás kezdeményezése pedig a három nagy gombbal levezényelhető. A három gomb egyedileg és tetszőleges alkalommal beprogramozható egy-egy hívószámra.

Nagy érdeklődés

A készülék kifejlesztői által megcélzott célcsoport a kis gyerekek, az idősek és a látássérültek, jelentette ki Peter Keller, a Mobi Click kereskedelmi igazgatója.

A tudatosan olcsón előállított, és így külsőleg is meglehetősen egyszerű telefon minden várakozást felülmúló érdeklődést keltett. Bár a Mobi Click-Compact végleges változata még nem készült el, a szaksajtó már megrohamozta a fejlesztőcéget.

#alt#Mégsem lesz ilyen

Az ideális megoldás azért inkább félúton lehet a mai csúcsmodellek és a svájci Mobi Click fejlesztőcég háromgombos készüléke között. Hiszen hiába lesz a CeBIT egyik újdonsága, a Mobi Click-Compact a való életben csekély sikerre számíthat, emlékeztetett a Der Standard.

Hiszen az idősek, és a telefonok "rejtett" funkcióit lehetetlen ballasztnak érző felhasználók számára ez a telefon sem jelent tökéletes megoldást. Hiszen akik egyszerű telefonra vágynak, azok talán többet szeretnének a három előre megadott szám hívásánál. Ezért aztán ilyen telefont valószínűleg a Mobi Click sem fog piacra dobni, hűtötte le a kedélyeket Peter Keller.