16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Húszmilliárd a 900 megahertzért

2007.11.08. 14:49
Húszmilliárdot fizet a Pannon és a T-Mobile a 900 megahertzes frekvencia használatáért, valamint további beruházásokat is vállaltak a cégek.

A 2008-ban lejáró 900 megahertzes koncesszió 7,5 éves meghosszabbításáért tíz-tízmilliárd forintot plusz áfát fizet a két jelenlegi használó cég, a Pannon GSM Távközlési Zrt. és a Magyar Telekom Távközlési Nyrt. - jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, aki a két cég vezetőjével aláírta a szerződést csütörtökön Budapesten.

A két társaság vállalta azt is, hogy a következő két évben nettó húsz-húszmilliárd forintot fordít a mobilszélessáv fejlesztésére, melynek révén Magyarország területének kilencven százalékán lehet majd használni ezt a szolgáltatást - mondta Kóka János. Hozzátette, hogy a két társaság ezeket az összegeket az előre betervezett fejlesztéseken túl fordítja beruházásokra, amelyek során társasági adókedvezményt nem vehetnek igénybe.

A magyarországi mobilszolgáltatók (a jelenlévőket kiegészítve a Vodafone-nal) egyenlő feltételek között versenyezhetnek 2014-ig - jelezte Pataki Dániel, a Nemzetközi Hírközlési Hatóság vezetője, hozzáfűzve, hogy a szélessávú penetráció jelenleg Magyarországon már 16 százalékos.  • Hírek
  • Hírek