Mátyás
-6 °C
1 °C

Mobilról vezetékesre

2005.11.04. 12:10
A mobilok megjelenése óta az egyik legnagyobb problémát az jelentette, hogy csak drágán hívhattuk vezetékes ismerőseinket. Erre tessék, alig egy hónap különbséggel a Vodafone és a T-Mobile is kiadta új előfizetését, amelyekkel gyakorlatilag olcsóbban hívhatjuk vezetékes ismerőseinket, mint sok vezetékes díjcsomaggal. Gyorsan össze is hasonlítottuk a kettőt. A Pannon GSM-nél bár kapható asztali gsm-telefon, ahhoz az előbbiekhez hasonló csomagot nem kínálnak.

T-Mobile Mobilotthon

A T-Birodalom ellentámadására nem kellett sokáig várni, még egy hónapos sem volt a Házimobil, amikor a T-Mobile kidobta a Mobilotthont. A társaság díjcsomagját az egész országban használhatjuk, korlátozás nélkül. Havidíj itt sincs, de a csúcsidőről, logikusan tehát a kedvezményes időszakról is le kell mondanunk. Átlagosan valószínűleg ugyanakkora lesz a havi számla, mint a Vodafone Házimobilnál. A sim-kártyáért azonban fizetni kell, ötezer forintot, de egyéves hűségnyilatkozat esetén csak nyolcszázat. Mivel pedig nincs havidíj, se lebeszélendő összeg, hűségnyilatkozat kötésével kapásból spórolhat 4200 forintot, következmények nélkül. Ráadásul így már telefont is vásárolhat, a Sony Ericsson T290i tízezer forintba, a GDP 02 asztali telefon 29900-be kerül, de a kártyát berakhatja bármelyik T-Mobile vagy kártyafüggetlen készülékbe is.

T-Mobile
Havidíj 0,0 Ft
Sim-kártya 800-5000 Ft
Csúcsidő 7,9 Ft
Csúcsidőn kívül 7,9 Ft
Mobilra 49,0 Ft

Weboldal : T-Mobile

Vodafone Házimobil

A Vodafone Házimobil volt az első a sorban, leginkább azoknak éri meg ezt a csomagot választaniuk, akik tényleg nem mozdulnak ki otthonról. Csúcsidőn kívüli percdíjai jobbak a Házimobilnak (hiszen a másik csomagnak nincs is ilyesmije), napközben azonban drágábban telefonálhatunk, mint a konkurencia díjcsomagjával. A Vodafone Házimobilt csak egy kijelölt cellában használhatjuk, ezt azonban havonta változtathatjuk, de attól még igaz, hogy csak viszonylag kis területen működik a szolgáltatás: nagyvárosban párszáz métert sétálhatunk, vidéken legfeljebb a szomszéd falu lehet a cél. A sim-kártya egy forintba kerül. A társaság a CSI 400 asztali gsm-készülékét ajánlja 28990 forintért, de bárki megvásárolhatja a Sagem MyX1-2 színes kijelzős mobiltelefont is tízezer forintért. Persze a sim-kártya bármelyik Vodefone vagy kártyafüggetlen mobilban működik.

Vodafone
Havidíj 0,0 Ft
Sim-kártya 1,0 Ft
Csúcsidő 9,9 Ft
Csúcsidőn kívül 5,9 Ft
Mobilra 49,0 Ft

Weboldal : Vodafone


15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft