Ágnes
-1 °C
2 °C

Mobilhálózaton szolgáltatna zenét az Apple?

2005.07.11. 22:52
Az Egyesült Államok mobilpiacán a tartalom és a technika forrásai kezdenek egybezuttyanni. Az erősen beágyazódott trendek virtuális mobilszolgáltatóként lépnek elő. Ezt tette a Virgin, ezt teszi Disney biztosan, valószínűleg erre készülődik az Apple, és nem tehet mást a Wal-Mart sem.

itunes sony ericssonon
Képünk nem függ össze a cikkel
- ezt Bluetotthszal érte el egy ember
Az Applénak agyára mennek a mobilszolgáltatók manapság, mert nem hagyják, hogy letöltött zene helyett telefonvonalon hallgassanak zenét a divatos emberek. Mivel azonban Steve Jobs pompás cége nemrég bejelentette, hogy fejlesztik a Motorola iTunes telefont, így elképzelhető, hogy nem tehetnek mást, mint saját mobilszolgáltatásba vágják széptervezett fejszéjüket. Ez valami olyasmi, amin a rajongók és a hívők egyaránt meglepődnek.

Márka - ember csatorna

Az újszerű modell szerint a témához magukat küzel érző erős brandek sorra indítanak virtuális modilhálózati szolgáltatásokat. Az első veréb a Virgin Mobile USA volt, amely hárommilliósra puffadt előfizetőtáborával jelenleg épp a tőzsdei bevezetésre készülődik. A Disney hétfőn jelentette be, hogy családcentrikus mobilszolgáltatást indít a Sprint hálózatán, amellyel közvetlen marketingcsatorna nyílik számára a kisdedekre.

Rukkolási hullám

A masszív áruházlánc, a Wal-Mart elemzője úgy vélte, meglehet, hogy ők is beugranak a háztartási mobilszolgáltatási bizniszbe, és bár a Wal-Mart és a Nike egyelőre nem rukkol ki saját brandmobiljával, úgy tűnik, efelé tartanak a dolgok.

Az Apple nem kívánta megerősíteni a szóbeszédet, de Steve Jobs lelkesnek tűnt. A Cingular közölte szívesen biztosítana hálózatot a kezdeményezéshez. Az iTunes 15 milliós ügyfélköre végül is ad okot némi reménykedésre. Az elemzők bólogatnak.