István, Vajk
19 °C
33 °C

Több millió iPhone-töltőt hív vissza az Apple

2008.09.22. 14:05
Az első iPhone 3G szállítmányokban a töltő balesetveszélyes, ezért októbertől az összeset kicseréli az Apple. Magyarországra nem jutott a hibás készülékekből.

Az Apple több millió iPhone 3G töltőt cserél ki, mert azok gyártási hiba miatt áramütéssel fenyegetik a felhasználókat. Bár még egyetlen ilyen balesetről sem kapott bejelentést a cég, az összes töltőt kicseréli.

A probléma azzal a kis átalakító dobozzal van, amit a konnektorba kell bedugni, és az usb-portjáról lehet a telefont feltölteni. Az átalakító fémvillája túl gyenge, és egy óvatlan mozdulatra egyszerűen beletörik a konnektorba, ami egyrészt áramütéssel járhat, másrészt elég körülményes utána újra használhatóvá tenni az aljzatot.

A probléma az amerikai, kanadai, japán és mexikói szállítmányokat érinti, plusz egy rakás dél-amerikai országot, ők október 10-től kérhetnek ingyenes cserét az Apple-től. Az európai országokba érkezett szállítmányokba már nem ez a töltő került, így mi nem vagyunk veszélyben. Az Apple azt tanácsolja a felhasználóinak, hogy a cseréig ne használják a hibás töltőket, és a telefonokat inkább a számítógép usb-portjáról töltsék fel.