Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Több millió iPhone-töltőt hív vissza az Apple

2008.09.22. 14:05
Az első iPhone 3G szállítmányokban a töltő balesetveszélyes, ezért októbertől az összeset kicseréli az Apple. Magyarországra nem jutott a hibás készülékekből.

Az Apple több millió iPhone 3G töltőt cserél ki, mert azok gyártási hiba miatt áramütéssel fenyegetik a felhasználókat. Bár még egyetlen ilyen balesetről sem kapott bejelentést a cég, az összes töltőt kicseréli.

A probléma azzal a kis átalakító dobozzal van, amit a konnektorba kell bedugni, és az usb-portjáról lehet a telefont feltölteni. Az átalakító fémvillája túl gyenge, és egy óvatlan mozdulatra egyszerűen beletörik a konnektorba, ami egyrészt áramütéssel járhat, másrészt elég körülményes utána újra használhatóvá tenni az aljzatot.

A probléma az amerikai, kanadai, japán és mexikói szállítmányokat érinti, plusz egy rakás dél-amerikai országot, ők október 10-től kérhetnek ingyenes cserét az Apple-től. Az európai országokba érkezett szállítmányokba már nem ez a töltő került, így mi nem vagyunk veszélyben. Az Apple azt tanácsolja a felhasználóinak, hogy a cseréig ne használják a hibás töltőket, és a telefonokat inkább a számítógép usb-portjáról töltsék fel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?