Auguszta
-3 °C
2 °C

Magyar Telekom lesz a Matávból?

2004.11.13. 11:23
Kapcsolódó cikkek (1)
Nagy valószínűséggel Magyar Telekom névre keresztelik a jövő év elejétől a Matávot, de megjelenik a T-Com név is, illeszkedve ahhoz a gyakorlathoz, hogy a Deutsche Telekomhoz tartozó szolgáltatók egységes név alatt egységes struktúrában működnek - értesült a Prím Online. A magyartelekom.hu domaint már bejegyeztette a Matáv.
A Matávcom honlapja már árulkodik a közelgő keresztelőről: a honlap megújulását, átalakítását 2005. januárra ígérik, de felül - egyelőre pirosban - már sorakoznak a négyzetek. Mivel nemrégiben a korábban a Matávtól függetlenül működő DT-leányvállalatban, a T-Systems magyarországi cégében is tulajdonrészt szerzett a Matáv, 2005-ben kialakulhat a Deutsche Telekom németországi felépítéséhez nagyon hasonló négy pilléres szerkezet: T-Mobile, T-Systems, T-Com és majd idővel (az Axeleróból) T-Online - áll a Prím Online elemzésében. Az Index értesülése szerint pedig a Matáv már be is jegyeztette a magyartelekom.hu internetcímet.

A Matáv névváltása a Prím Online szerint a Westel-T-Mobile átalakuláshoz hasonló arculatváltást is hoz majd, a most megszokott Matáv-színeket hamarosan felváltja majd a szürke-magenta kombináció.